Povestea ciocolatelor Heidi mesagere ale sentimentelor

Pe la începutul acestei luni am primit o propunere interesantă care s-a transformat într-un dintre cele mai faine provocări foto pe care le-am avut până acum. „Uite, vom alege câteva mesaje pe care le-au transmis oamenii, le vom scrie pe tablete de ciocolată și ți le vom da ca să le fotografiezi pe fiecare în parte într-un context specific mesajului”, îmi spuneau cei din echipa Heidi. Încă de când am auzit așa, primele cuvinte despre ce aveam să fac, mă gândeam că o să fie o provocare aparte.

Așa se face că în urmă cu o săptămână am învățat întâi cum se produce ciocolata – vezi povestea celor trei ore din locul în care ciocolata prinde viață – urmând apoi să mă întâlnesc cu primele tablete pe care trebuia să le fotografiez. Toate desenele și mesajele de pe ciocolate au fost realizate de Miruna, o maestră ciocolatieră pe care o puteți întâlni la Heidi Choco World (Bulverdul Biruinței, nr. 87, Pantelimon, București). Minuni ies din mâna ei, atât vă zic! Și nu exagerez. Dar veți vedea asta în fotografiile de mai jos.

Heidi – Mesagerii sentimentelor

De la această idee a pornit totul. Pe pagina de Facebook Heidi Chocolate iubitorii de dulce au fost invitați să transmită persoanelor iubite mesaje de dragoste. Mesaje sincere, mesaje din suflet. Dintre zecile de mesaje primite aici au fost alese trei. Trei mesaje pe care Miruna le-a transformat apoi în niște ciocolate pe care dacă le vezi zici că sunt tablouri adevărate.

Provocarea mea a fost să fotografiez fiecare dintre aceste trei ciocolate într-un context care să descrie cât mai bine mesajul pe care-l conțin. Și să vedeți aici povești frumoase cu oameni dragi pe care nu-i știam până zilele trecute când am realizat fotografiile. Să începem.

 Te iubesc astăzi, mâine și pentru totdeauna! (trimis de Pana Nicolae Marinel)

Acesta a fost primul mesaj pe care l-am fotografiat. M-a dus imediat cu gândul la un scenariu în care el îi pregătește ei o frumoasă inimioară din trandafiri în mijlocul căreia pune o tabletă de ciocolată.

Am început prin a căuta câțiva trandafiri bogați, cu petale frumoase și de un roșu cât mai aprins. Așa am ajuns într-o florărie pe la 5 după-masa. Doamna care vindea era deja destul de obosită după o zi probabil plină. I-am spus ideea mea și i-am arătat tableta de ciocolată pe care trebuia să o fotografiez. Am văzut cum i s-a luminat chipul și cum îi apărea zâmbetul pe față. A fost amabilă și mi-a ales cei mai frumoși cinci trandafiri pe care-i avea. Le-am luat doar bulbii, i-am plătit, dar înainte să plec m-am uitat să văd dacă are verighetă. Avea, era căsătorită. Am întrebat-o dacă are copii și mi-a zis că are o fetiță, iar apoi am plecat. Vă voi povesti mai jos de ce-am întrebat-o.

Apoi aveam nevoie de un loc în care să fotografiez „scenariul” la care mă gândeam. Așa am ajuns la un hotel din apropierea florăriei. Merg la recepție, îi povestesc doamnei de acolo ce vreau să fac și o întreb cum aș putea lua o cameră pentru o oră, maxim două. Am făcut pașii următori pentru preluarea camerei, iar înainte să încep fotografiile m-a rugat să-i arăt ciocolatele. I le-am arătat.

Când a văzut-o pe cea de mai jos m-a întrebat cât o costă să o cumpere că vrea să i-o dea cadou logodnicului ei. I-am zis să aștepte doar până fac fotografiile și discutăm apoi.

Am desprins petalele, am făcut fotografiile – puteți vedea aici un cadru de making of – și apoi am coborât la recepție. Mi-am plătit partea pentru închirierea camerei și apoi i-am oferit ciocolata. Am văzut pe chipul ei o bucurie care m-a încărcat cu multă energie. O bucurie sinceră. „Abia aștept să-i dau ciocolata logodnicului meu!”, îmi zicea ea.

„Misiune îndeplinită”, mi-am zis eu în gând. Până la urmă asta înseamnă să fii mesager al sentimentelor, nu?

heidi-mesagerii-sentimentelor-primul-set-lr-3

Ești dimineața unei zile de vară la mare! (trimis de Iordănescu Anca)

M-am gândit că ar fi o surpriză plăcută să găsești dimineața, în sertarul cu haine, o ciocolată cu un așa mesaj. Fotografia am realizat-o în aceeași cameră de hotel ca și cea de mai sus. Problema era că uitasem să aduc haine pe care să le pun în sertar. Noroc c-am fost mai gros îmbrăcat și am găsit o soluție de moment.

Fotografia aceasta e exact primul cadru de test al luminii. Am mai făcut și altele după, dar acesta mi-a plăcut cel mai mult.

heidi-mesagerii-sentimentelor-primul-set-lr-4

Prima dragoste a fost ciocolata, apoi v-am cunoscut pe tine și pe fiica noastră! (trimis de Cristina Tudor)

Huh, am alergat ceva să fac fotografia asta. Inițial voiam să fotografiez tableta de ciocolată simplu, pe o banchetă din spate a unei mașini, dar apoi mi-am dat seama că ar fi mai potrivit să fac fotografia într-un scaun de copil. Dar de unde mașină cu scaun de copil?

Am ieșit pe stradă și am mers vreo 4 kilometri pe jos până să găsesc un domn sau o doamnă cu un scaun de copil, dar care să fie lângă sau în mașină. Doamna sau domnul, desigur. Am văzut o mulțime de mașini cu astfel de scaune, dar nu găseam șoferii.

Și așa am dat de un domn care-și aștepta unul dintre băieției să vină de la școală. L-am văzut că are un scaun de copil în spate și am îndrăznit să-l întreb dacă mă lasă câteva minute să fac fotografia de care aveam nevoie. A fost tare, tare amabil și chiar era curios de toată campania. I-am povestit despre Mesagerii sentimentelor și vedeam cum zâmbește plăcut surprins.

La final i-am lăsat ciocolata din fotografia de mai sus. O aveam și pe aceea cu mine și m-am gândit că ar putea să-i facă o surpriză frumoasă soției lui. „O să fie clar o surpriză neașteptată”, mi-a zis domnul la final.

heidi-mesagerii-sentimentelor-primul-set-lr-5

Și ce credeți că am făcut cu ciocolata aceasta cu mesajul pentru familie? M-am întors a doua zi la doamna de la florărie și i-am oferit-o dumneaei. A fost atât de fericită încât a ținut să-mi mulțumească de foarte multe ori! Eu am fost și mai fericit decât ea. Și încă sunt.

Am dus mesajele mai departe. Am fost, și încă sunt, unul dintre mesagerii sentimentelor. 🙂

4 comments
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *