Iarna în București: Primele fotografii din acest an

Zilele trecute citeam un comentariu pe Facebook la albumul Iarna în București: 2015-2016, care spunea că trebuie să-mi fie „îngrozitor de dragă zăpada de am îndrăznit să ies să fac fotografii pe vremea asta”. Adevăru-i că de mic mă știu așa prieten cu frigul și cu zăpada. Școala la care mergeam era pe un deal la câteva minute de casă. Tot urcam vreo 10 minute. Iar când ieșeam de la ore, iarna, nu prea era zi în care să nu mai stau măcar 2 ore să mă dau cu punga – pe care o puteam lua tot timpul în ghiozdan. Erau zile, în care nemulțumiți de cum aluneca derdelușul, luam apă și o turnam peste el. Bucuria noastră, a doua zi. Supărarea oamenilor care stăteau în zonă, în rest.

La fel de dragă ca zăpada de acasă mi-e și iarna în București. Dacă ar fi să aleg perioadele mele preferate din an, în București, cu siguranță ar fi iarna și primăvara, în ordinea aceasta. Îmi place mult să văd cum orașul e complet altul în momentul în care ninge. Și nu mă refer la problemele care apar de fiecare dată. Mă refer la peisajul urban care se schimbă în totalitate. Treceam zilele trecute pe la Ateneu, chiar duminică – atunci când se anunțase codul portocaliu de viscol, și am văzut locul așa cum nu o mai văzusem până atunci.

Porțile de fier erau acoperite de zăpadă, zici că erau făcute din gheață, iar curtea întreagă nu avea urmă de om. Zăpada era neatinsă. Cât timp fotografiam, o familie intrase în curtea Ateneului. Bucuria celei mici care alerga de zor în zăpada ce-i ajungea mai sus de genunchi.

Fotoreportajul publicat cu iarna anului trecut îl puteți vedea aici. Acum vă invit să vedeți primele fotografii din reportajul pe acest an, urmând să-l completez ână la finalul iernii. Între timp, am ieșit la fotografiat. Se pare că iarna își intră și mai mult în drepturi. -15 grade celsius îmi zice telefonul că sunt afară.

Iată întâi o selecție dintre fotografiile făcute cu telefonul și publicate pe Instagram, iar apoi cele surprinse cu aparatul foto.

A photo posted by Dragos Asaftei (@dragosasaftei) on

A photo posted by Dragos Asaftei (@dragosasaftei) on

A photo posted by Dragos Asaftei (@dragosasaftei) on

Trio. 🙂

A photo posted by Dragos Asaftei (@dragosasaftei) on

Iarna în București - Primele fotografii 1 Iarna în București - Primele fotografii 3 Iarna în București - Primele fotografii 2 Iarna în București - Primele fotografii 4 Iarna în București - Primele fotografii 6 Iarna în București - Primele fotografii 5 Iarna în București - Primele fotografii 8 Iarna în București - Primele fotografii 7 Iarna în București - Primele fotografii 9 Iarna în București - Primele fotografii 11 Iarna în București - Primele fotografii 10 Iarna în București - Primele fotografii 13 Iarna în București - Primele fotografii 12 Iarna în București - Primele fotografii 14 Iarna în București - Primele fotografii 16 Iarna în București - Primele fotografii 15 Iarna în București - Primele fotografii 17 Iarna în București - Primele fotografii 19 Iarna în București - Primele fotografii 18 Iarna în București - Primele fotografii 20 Iarna în București - Primele fotografii 22 Iarna în București - Primele fotografii 21 Iarna în București - Primele fotografii 23 Iarna în București - Primele fotografii 25 Iarna în București - Primele fotografii 24 Iarna în București - Primele fotografii 26 Iarna în București - Primele fotografii 28 Iarna în București - Primele fotografii 27 Iarna în București - Primele fotografii 30 Iarna în București - Primele fotografii 29 Iarna în București - Primele fotografii 32 Iarna în București - Primele fotografii 31

3 comments
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *