În continuare… macro

Macro 2 - Nikon D7000 + 50 1.8 - 1/250s, f/8, ISO 800Primăvara și vara reprezintă pentru mine anotimpurile cele mai frumoase ale anului în special datorită potențialului fotografic ce îl oferă. Bineînțeles, și toamna, și iarna oferă perspective extrem de interesante, însă nu și din pucntul de vedere al macrofotografiei.

Fotografiile de mai jos au fost realizate cu tehnica obiectivului întors (tehnică ieftină, cu rezultate bune doar că necesită neapărat o mână stabilă), lumina provenind de la un bliț SB-600 pus pe aparat, bliț căruia i-am atașat o blendă de difuzie înclinată la 60 de grade.

Mie îmi plac fotografiile, cea din stânga este prefera mea. Vouă care vă place mai mult?

13 comments
 1. Salut. Mi-am luat si eu un inel inversor si am montat obiectivul de 50mm peste cel de kit(18-55) dar am urmatoarea problema: daca las cele doua diafragme deschise la maxim, DOF-ul este foarte foarte mic, nu reusesc sa am in focus intreaga insecta, cum ai tu. daca inchid diafragmele se observa in cadru. nu mai am la dispozitie decat un cerc mic in centrul cadrului. Chiar si asa dof-ul mi se pare f mic. unde gresesc?

  1. Fă cu un singur obiectiv întors, doar cu 18-55 sau de preferat 50 1.8, dar să lași diafragma închisă pe la f/11-16, așa DOF-ul se va mări.

   1. Nu stiam ca este inel inversor care sa imi permita sa pun obiectivul intors, direct pe body. ai un link cumva? nici nu stiu cum arata

 2. Buna. Mi-am cumparat si eu de curand un inel inversor ce il folosesc impreuna cu un 18-55mm VR.
  Bineinteles, la primele incercari (pozat pistilul, staminele unei flori) nu mi-a iesit nimic. Mult zgomot si focus aiurea.
  Poti sa imi dai niste hint-uri pls despre ce as mai avea nevoie?
  Mentionez ca nu am folosit niciun blitz, nici cel al D90-ului (altul nu am) iar diafragma o tineam manual (nu am niciun inel de pus pe obiectiv si pt a “fixa” diafragma – cum am vazut p net) deschisa la maxim. Evident cu un trepied.
  Iar obiectivul, fiind inversat , la ce “zoom”/distanta focala ar trebui folosit pt a iesi mai bine poza? (18-55mm)

  Ms in avans.

 3. Felicitari pt poze. Sunt extrem de clare si pline de detalii. Ai reusit sa incadrezi bine subiectul chiar daca e o “simpla” fotografie de macro. Nu ma asteptam ca 50-ul intors sa aibe asemenea performante (peste un 105mm dedicat micro). Bineinteles ca mare parte din merite sunt ale fotografului.
  SirBDD

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *