În spatele mobilierului se află ei…

Zilele acestea am avut ocazia să realizez un fotoreportaj la o fabrică de mobilă din oraşul Odorheiu-Secuiesc. Este vorba despre fabrica de mobilă EPAD (click pe text pentru mai multe detalii), fabrică ce timp de peste 16 ani păstrează tradiţia de a oferi produse de calitate clienţilor săi.

În fotografiile ce le puteţi vedea mai jos am încercat să imortalizez momentele cheie din pregătirea unei piese de mobilier, momente cărora le este acordată o foarte mare atenţie din partea muncitorilor.

Din momentul în care buşteanul brut intră în fabrică sunt necesare foarte multe etape până la aducerea sa în forma finită, într-un obiect de mobilier.

Buşteanul este întâi curăţat de scoarţă, este tăiat în felii de o anumită grosime iar apoi acestea sunt puse la uscat în două hale cu suprafeţe de peste 200 de metri cubi. Apoi aceste bucăţi sunt tăiate în altele mai mici care trec prin etapa de şlefuire, finisare, lăcuire, înşurubare etc., iar în final rezultă o piesă superbă de mobiler.

Puteţi vedea mai jos o mare parte din paşii realizaţi şi câteva dintre rezultatele obţinute. Pentru mai multe detalii despre fabirca de mobilă EPAD vizitaţi site-ul.


15 comments
  1. genul acesta de fotografie prinde ceva mai bine. imi place

    ps: scrisul de la comentarii(cel putin asta din casuta de editare” este extrem de mic 😉

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *