Încă mai e vară

Încă mai e vară

Deși vara calendaristică a trecut, încă mai putem regăsi semne ale acesteia în jurul nostru. Ieri, în timp ce căutam să fotografiez câteva flori, am avut norocul de a găsi și câteva hoverfly care păreau foarte atrase de aparatul foto. Apropo de asta. În ultimele zile am tot fost întrebat cum și dacă reușesc să mă apropii suficient de mult de insecte atunci când fotografiez cu Nikon AF-S 40mm f/2.8 G Micro, un obiectiv macro care are distanța de lucru mult prea mică.

Totuși, nu e imposibil sau foarte greu să te apropii suficient de mult. Eu unul nu am întâmpinat probleme până acum. Atunci când fotografiam cu obiectivul inversat eram nevoit să mă apropii și mai mult de insecte și tot aveam norocul ca ele să nu zboare. Totuși, ca să aveți un avantaj, puteți profita de fotografiatul la orele crepusculare. Insectele sunt mult mai puțin active dimineața foarte devreme sau seara imediat după apusul soarelui. Pentru mine, Nikon 40 2.8 Micro e varianta cea mai ok ca și preț/calitate în momentul de față pentru posesorii de aparate DX.

Și nu uitați că dacă îl achiziționați de la Photosetup, o puteți face cu 10% reducere dacă sunteți la prima comandă online de pe site-ul lor. E o reducere semnificativă pe care nu o mai puteți găsi în momentul de față în altă parte.

 Încă mai e vară

1 comment
  1. Eu prefer sa ma gandesc ca un anotimp tine de felul cum se comporta oameni, chiar daca e putin cam racoare eu prefer, ceea ce ma face sa cred ca mai sunt incat cateva urme de vara.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *