Începuturile. În fotografie, în bucătărie, în orice îți place!

Povestea mea cu fotografia începe dintr-o pură întâmplare după mai multe încercări eșuate cu tot felul de alte pasiuni. Sau curiozități, mai degrabă. Mă bucur că au avut ai mei atâta răbdare cu mine și mi-au dat libertatea de a le încerca pe toate, iar apoi să trag învățămintele de care aveam nevoie.

La 7 ani mă înscriam prima oară la cursuri de pian. Am mers o zi, iar apoi m-am lăsat. Câteva luni mai târziu m-am înscris și am rezistat o săptămână. Cu „coada între picioare” și cu multă rușine față de profesoară am mers în următorul an să mă mai înscriu o dată. Era deja a treia oară. Am reușit să mă țin un an de cursurile de pian, având chiar și un mic spectacol la finalul lui. Totuși, n-a fost suficient cât să mă țină acolo, motivat, și prezent de fiecare dată. Așa că am renunțat.

Apoi am încercat pe rând: chitara – timp de trei luni și vioara – timp de… o zi. Muzica, cu siguranță, n-a fost de mine. M-am orientat apoi către desen unde ușor, ușor, mă apropiam de fotografie. Am făcut câteva luni desen pe lemn și am și acum acasă două farfurii pictate cu motive secuiești. Sunt agățate în bucătăria de vară și-mi amintesc de fiecare dată cum îmi pierdeam răbdarea să migălesc la fiecare petală a florilor pe care le pictam.

În tot acest timp, în paralel, timp de câțiva ani buni, am mers vară de vară la cursuri de înot. Mi-au plăcut tare mult și aș sta și acum în apă oricât, fără probleme. Totuși, la un moment dat m-am oprit, iar apoi n-am mai înotat decât ocazional.

Însă în vara lui 2008 am ajuns să fotografiez întâmplător un apus, moment în care am devenit din ce în ce mai interesat de fotografie. Nu a durat mult până să-mi dau seama că în fotografie am găsit tot ce căutam în celelalte lucruri pe care le încercasem. Iar de atunci și până acum au trecut aproape 8 ani.

staropramen-serial-26-feb-web-res-371Am vrut să vă povestesc despre cum am ajuns – printr-o coincidență – a pasiunea pentru fotografie, căci de curând am avut parte de o experiență tare interesantă împreună cu Claudia Sima – câștigătoarea locului al III-lea la MasterchefChef Foa și Staropramen. Am petrecut alături de ei câteva ore bune pe parcursul mai multor zile în bucătărie, printre preparatele delicioase pe care le-au făcut și poveștile savuroase pe care ni le-au spus.

Așa am aflat cum Cladudia a moștenit într-un fel sau altul pasiunea pentru gătit, dar și cum Foa a pornit la drum de puști, cu mult curaj fără să știe ce va urma.

Povestea Claudiei – încăpățânarea de a-și urma visul – face parte dintr-un prim episod al seriei „Într-o zi o să fiu Chef!” –  De la MasterChef, în bucătăria reală! Pe parcursul filmărilor și ședinței foto am reușit să aflu tot felul de ponturi și trucuri interesante din bucătărie, urmând să vă zic despre ele – prin fotografii și vorbe – de îndată ce Staropramen dezvăluie episoadele următoare.

Înainte să închei vreau să vă mai spun că pe parcursul acestui proiect am avut ocazia să fac și primul afiș / vizual animat, sub formă de GIF. Îl puteți vedea în continuare. A fost o provocare pentru mine – nu mai făcusem așa ceva până acum – dar și pentru blițurile externe care-au trebuit să se încarce foarte repede la putere maximă în așa fel încât să prindă cu o cadență mare mișcările Claudiei și ale lui Foa. 🙂

În momentul de față pe Claudia o puteți întâlni zi de zi, de luni până vineri, în bucătăria Stradale, acolo unde lucrează alături de Foa în cadrul internship-ulului de 3 luni oferit de Staropramen.

staropramen-serial-26-feb-web-res-225 staropramen-serial-26-feb-web-res-231 staropramen-serial-26-feb-web-res-243 staropramen-serial-26-feb-web-res-250 staropramen-serial-26-feb-web-res-261 staropramen-serial-26-feb-web-res-268 staropramen-serial-26-feb-web-res-279 staropramen-serial-26-feb-web-res-277 staropramen-serial-26-feb-web-res-284 staropramen-serial-26-feb-web-res-289 staropramen-serial-26-feb-web-res-368

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *