Intervenție a pompierilor

În categoria de fotoreportaje realizate la incendii ați putut vedea fotografii și articole realizate în baza participării alături de pompieri la astfel de intervenții. Dacă până acum reportajele se bazau pe precizarea exactă a informațiilor, de acum, reportajele de la incendii, vor fi simple articole în care voi prezenta intervenția pompierilor și câteva întâmplări palpitante pe baza acesteia.

În articolul de azi vă voi povesti cum e plecarea la un incendiu sau la o intervenție a echipajului aerian SMURD, spre exemplu. Totul se întâmplă într-un timp extrem de scurt. În urma unui telefon primit, de cele mai multe ori la ore târzii în noapte, echiparea și pregătirea se face într-un timp foaaarte scurt, mai ceva ca la armată. Urmează deplasarea până la locul incendiului și fotografierea propriu-zisă. Uneori se întâmplă să ajungem mai repede decât pompierii, alteori nu.

Uneori apucăm să realizăm fotografii, alteori incendiul e deja stins. Chiar și așa, rămân de fiecare dată profund impresionat de sarcina pe care o au pompierii. Fie că sunt -25 de grade Celsius, așa cum au fost la incendiul la care am realizat fotografiile de mai jos, fie că plouă sau ninge, fie că sunt 40 de grade afară, ei sunt pregătiți întotdeauna și acționează ca atare. Pompierii merită cu siguranță un respect enorm din partea noastră, a tuturor!

 

3 comments
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *