Inundaţii în Harghita – Prăpăd în sufletele oamenilor

În seara zilei de 7 august 2010 o furtună imposibil de descris în cuvinte a lovit sud-vestul judeţului Harghita, afectând sute de familii, distrugând mii de case din întreaga zonă.

Ploaia nu a durat mai mult de o oră însă viitura ce a venit la câteva minute de la terminarea acesteia a atins înâlţimea de 2-3 metri şi chiar 4 metri în văi.

Valul de apă a luat cu el case întregi, anexe gospodăreşti, şi a inundat în totalitate peste 10 comune din judeţul Harghita. Din fericire până în momentul de faţă nu s-au raportat victime omeneşti, existând doar daune materiale.

Câteva dintre locurile afectate din judeţul Harghita au fost: comuna Oţeni, comuna Ulieş, comuna Feliceni, comuna Mărtiniş, oraşul Odorheiu-Secuiesc, comuna Lupeni. Multe alte sate şi comune au fost afectate însă nu există însă un raport oficial cu privire la acestea.

Judeţul Harghita încă se află sub cod galben de ploi şi sunt anunţate alte furtuni ce pot afecta încăodată aceleaşi zone. Oamenii totuşi speră că vremea se va îmbunătăţi cialis 20 mg deoarece munca pentru curăţarea caselor este enormă şi o nouă viitură cu siguranţă ar distruge şi mai multe case care acum au fost doar inundate.

18 comments
 1. Viata sa ramana , bine zis da stai sa te gandesti cand agonisesti o viata si apa iti ia tot… mai are sens?

  1. Mai are totusi ca nu te poti lasa batut chiar asa usor, trebuie sa continui si sa incepi sa refaci tot ceea ce ai avut, desi e foate greu, chiar aproape imposibil.

 2. Imi place cum gandesti:P
  majoritatea pozele mi se par foarte bine incadrate in plan 😀
  ei bine eu nu ma iau de cat de tragica este realitatea, acum doresc doar sa vad arta lui Dragos.

 3. Pozele reflecta cat se poate de clar tragedia..realitaea in care traiesc oamenii de acolo. Sincer nu pot sa-mi dau seama cu ce au gresit de sunt asa batuti de soarta. Plus..nu e prima oara cand se intampla.. ei se pun din nou pe picioare..se ridica si la anu`care vine.. iar ploii.. iar o iau de la capat.. nu inteleg de ce nu se muta.. sa caute naibii un loc prin apropriere, unde sa nu fie expusi chiar in halu asta..

  1. Acum deja nu mai au ce sa faca, e prea tarziu. Vina apartine in primul rand celor ce au aprobat construirea caselor in zonele respective, dupa ceilalti. Nu mai are rost sa discutam acum a cui este vina, raul a fost facut deja..

   1. @A.Dragos, ..stiu ca suna dur.. si-mi pare rau ca trebuie sa zic asta, dar atunci cineva trebuie sa-si asume aceaste lucrurii.. pentru ca suntem un popor civilizat care are putina minte si putin spirit civic…

    1. Asa e, cineva trebuie sa-si asume responsabilitatea, insa acest lucru s-a realizat pe parcursul multor ani. In 30-40 de ani s-au implicat foarte multe persoane in construirea caselor in zonele respective. Probabil ar fi cel mai bine daca ne-am gandi ce am putea face in viitor, ca raul actual e deja facut.

 4. Foarte bune cadrele, exprima din pacate multa tristete. Dar na, nici nu ar putea fi altfel in aceasta situatie.

  Inca o data felicitari pentru cadre si pentru felul cum ai reusit sa surprinzi momentul.

  1. Multumesc!

   Mi-ar fi placut totusi ca in loc de aceste imagini sa fi obtinut niste simple poze cu viata satului si cu situatia normala in care se aflau oamenii inainte de inundatii.

 5. ce sa zic aiurea cu inundatile astea ff aiurea da oricum sa ne bucuram ca nu e la ca americani ca si ala aia cand vine furtuna darama tot orasu si nu un satuc ca la noi .tot orasu care e cat tara noastra :)) nah oricum nasol ce sa zic ..imi pare rau pt cei care au avut de suferit..:)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *