Ședința foto Lay’s Maxx și making-of de la filmarea reclamei

Se întâmpla în urmă cu un an când pășeam pentru prima oară pe platoul unui studio de filmare al unei reclame. Mă uitam curios peste tot de jur împrejur și încercam să-mi dau seama care și unde-i locul meu acolo în așa fel încât să nu încurc echipa de filmare formată din destul de mulți oameni. Curiozitatea mă făcea să nu pot sta locului mai mult de câteva minute, așa că mă tot plimbam pe platou să aflu mai multe din culisele filmării unei reclame.

Tot atunci a fost și prima oară când aveam să fac o ședință foto pentru niște afișe prin oraș: pe clădiri, la metrou, pe autobuze și așa mai departe. Nu realizasem pe moment, dar aveam emoții mari. Am avut noroc de Cabral, Puya, echipa de filmare (am făcut fotografiile pe setup-ul lor, la finalul filmărilor) și echipa Lay’s pentru că au avut încredere în mine și m-au sfătuit și ajutat atunci când a fost cazul.

Motiv pentru care a mai urmat o astfel de ședință foto și apoi încă una, tot așa, în timpul filmărilor, cea mai recentă fiind în urmă cu câteva săptămâni. Treaba mea a fost de fiecare dată să fac fotografii de making of la filmarea reclamei, iar apoi ședința foto pentru printr-urile de care vă spuneam. Partea cu making of-ul nu făcea decât să-mi alimenteze curiozitățile, dar și cât de important e fiecare detaliu într-o astfel de filmare.

Am să vă povestesc despre cea mai recentă dintre ele, filmarea spotului pentru noile chipsuri Lay’s Maxx. Două spoturi trebuiau să iasă după ziua de filmări începută la ora 7 și încheiată nu cu mult după ora 10. Seara. Scenariul mai complex al reclamei a contribuit și el la timpul de filmare, însă chiar și-așa atenția la detalii a fost și este, din punctul meu de vedere, partea cea mai solicitantă.

Fac o paranteză să vă spun despre cum puteți câștiga o cutie cu noile chips-uri Lay’s Maxx. Trebuie doar să-l ajutați pe Puya să aleagă aroma pe care vrea să i-o trimită lui Cabral în Africa. Mai multe detalii găsiți aici. Fotografia pe care o vedeți în banner-ul de pe site-ul ProTV e făcută în timpul ședinței foto de care vă povestesc.

banner-lays-maxx

Machiajul, decorul, replicile, atitudinea, reacțiile figurației, lumina, vântul, unghiul camerei, mișcarea ei. Și sunt doar câteva dintre lucrurile la care sunt atenți cei prezenți pe platou. Iar dacă le observi apoi și nu la fața locului s-ar putea să fie prea târziu. Indiferent de cât de avansată este postproducția în momentul de față, unele modificări sunt greu spre imposibil de realizat. Tocmai de aceea trebuie „tras” totul ca la carte în ziua de filmări.

Îi privesc cu respect și admirație pe toți cei implicați in filmările la care am luat parte. Începând de la actori, regizor, operatori și continuând cu toată echipa tehnică, fiecare om își are locul bine stabilit și e atent la treaba lui. În momentul în care Radu Muntean, regizorul, strigă „Tras”, abia atunci întreaga echipă se oprește să-și tragă sufletul. Până la următoarea scenă.

Cele 10-12-15 ore de filmare trec repede în ritmul în care se întâmplă totul. Sau par să treacă repede. În platou nu mai ai noțiunea timpului. Se intră dimineața devreme, pe lumină, și se iese seara când deja e întuneric.

Dacă din ce-am scris până acum pare să fie totul foarte greu și solicitant, trebuie să știți că în toate pauzele de filmare, între duble sau chiar în timpul filmării atmosfera veselă și vioaie face ca timpul să treacă mai ușor. Râsete, glume, bancuri, bâlbe amuzante, toate contribuie la atmosfera asta.

Dar veți vedea mai bine în imaginile de mai jos, fotografiile de making of făcute în timpul filmărilor.

Înainte de ele, totuși, am să vă arăt și rezultatele finale ale filmărilor și ale ședinței foto de la finalul acestora. Am să încep cu spot-ul pe care probabil deja l-ați văzut la televizor.

Și am să continui cu fotografiile făcute de mine și care au început să fie deja la metrou în București, pe mai multe mijloace de transport în comun din țară, dar și pe panouri publicitare. Mă bucur mult de fiecare dată când le văd pe stradă și nu reușesc să mă abțin să nu le fotografiez cu telefonul. Chiar dacă cea mai mare parte din merit o are echipa de postproducție și agenția care a gândit întreg conceptul, mă bucur mult că am reușit să contribui și eu cu fotografiile pe care le-am făcut.

Spotul de making of


Reclama de pe TV


Bannerele de prin oraș

bannere-lays-max1 bannere-lays-max5 bannere-lays-max4 bannere-lays-max3


Making of de la filmări

filmare-lays-max-making-of-low-res-7 filmare-lays-max-making-of-low-res-11 filmare-lays-max-making-of-low-res-12 filmare-lays-max-making-of-low-res-13 filmare-lays-max-making-of-low-res-19 filmare-lays-max-making-of-low-res-22 filmare-lays-max-making-of-low-res-24 filmare-lays-max-making-of-low-res-29 filmare-lays-max-making-of-low-res-32 filmare-lays-max-making-of-low-res-35 filmare-lays-max-making-of-low-res-41 filmare-lays-max-making-of-low-res-44 filmare-lays-max-making-of-low-res-46 filmare-lays-max-making-of-low-res-47 filmare-lays-max-making-of-low-res-49 filmare-lays-max-making-of-low-res-51 filmare-lays-max-making-of-low-res-54 filmare-lays-max-making-of-low-res-56 filmare-lays-max-making-of-low-res-60 filmare-lays-max-making-of-low-res-68 filmare-lays-max-making-of-low-res-179 filmare-lays-max-making-of-low-res-182 filmare-lays-max-making-of-low-res-184 filmare-lays-max-making-of-low-res-186 filmare-lays-max-making-of-low-res-86 filmare-lays-max-making-of-low-res-89 filmare-lays-max-making-of-low-res-94 filmare-lays-max-making-of-low-res-101 filmare-lays-max-making-of-low-res-106 filmare-lays-max-making-of-low-res-108 filmare-lays-max-making-of-low-res-114 filmare-lays-max-making-of-low-res-117 filmare-lays-max-making-of-low-res-120 filmare-lays-max-making-of-low-res-122 filmare-lays-max-making-of-low-res-127 filmare-lays-max-making-of-low-res-133 filmare-lays-max-making-of-low-res-135 filmare-lays-max-making-of-low-res-140 filmare-lays-max-making-of-low-res-143 filmare-lays-max-making-of-low-res-147 filmare-lays-max-making-of-low-res-155 filmare-lays-max-making-of-low-res-156 filmare-lays-max-making-of-low-res-157 filmare-lays-max-making-of-low-res-164 filmare-lays-max-making-of-low-res-175 filmare-lays-max-making-of-low-res-177

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *