Marţi 13, o zi banală sau ghinion pur?

13 aduce ghinion, 13 e o zi în care e bine să stai acasă şi sa ai grijă la tot ce se întâmplă”.

De foarte mult timp ziua de 13 a lunii este o zi de care se fereşte multă lume. Foarte multe persoane cred în superstiţii şi probabil frica de data 13 a lunii este una dintre cele mai întâlnite.

Această frică, această spaimă, se amplifică în momentul în care ziua de 13 este într-o marţi. Coincidenţă sau nu aparşi diverse obstacole în calea multor persoane în cadrul acestei zile, ajungând astfel să se creeze un mit greu de doborât.

Ziua de marţi 13 este supranumită şi ziua celor trei ceasuri rele. Această denumire se datorează unei explicaţii astrologice ce ţine de alinierea planetelor şi de răsăritul soarelui. Această explicaţie nu face decât să întărească frica persoanelor superstriţioase şi să atragă asupra sa tot mai multe probleme ce survin în cadrul acestei zile.

Vă feriţi de ziua de 13? Credeţi Terramycin în această superstiţie?

12 comments
  1. Nu prea cred în superstiţii, în general. Era şi un proverb… “De ce ţi-e frică, nu scapi”, de unde rezultă că gândirea noastră influenţează destul de mult lucrurile care urmează să se întâmple. Astfel, cei care gândesc pozitiv au parte de lucruri pozitive, iar cei care gândesc negativ şi se încred în tot felul de superstiţii, primesc în continuare motive care să le sporească teama.

    P.S. Frica de vineri 13 este mai cunoscută decât cea de marţi 13 şi se numeşte Paraskevidekatriafobie (termen din limba greacă).

    1. Am scris de “marti 13” ca stiam ca e mai cunoscut la noi in tara. Peste tot in strainatate se zice de “vineri 13” insa la noi am auzit ca e mai de temut “marti 13”.. 🙂

  2. Marti 13 = ziua in care m-am inascut, nu pot spune ca am avut prea multe ghinioane, defapt ziua de 13 este una din zilele mele norocoase, nu cred in superstitia asta.

    1. Cred ca tine mai mult de convingerea ca 13 aduce ghinion decat ghinionul in sine. 🙂 Atat timp cat n-ai avut ghinion intr-o anumita zi de 13 inseamna ca nu acorzi importanta acestei superstitii, e bine. 🙂

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *