Momente de bucurie pentru eroii noștri

Chiar ieri mă gândeam că a trecut chiar un an de când am definitivat proiectul Voltaj – Drumul spre Eurovision. A fost o serie de fotoreportaje care au ilustrat parcursul trupei în lupta pentru reprezentarea României la cel mai mare concurs muzical. Pentru mine a fost o experiență pe cinste. Am fost întotdeauna curios să documentez lucrurile din spate: pregătirile, emoțiile, momentele grele, bucuriile. Din același motiv am început și seria de fotoreportaje pe ambulanță, pe care îmi doresc să o reiau cât de curând.

Aseară, după un an de la episodul Eurovision, drumurile mele și ale băieților de la Voltaj s-au intersectat la Casa de Cultură a Studenților, acolo unde au susținut un concert caritabil în cinstea militarilor români răniți pe fronturile de luptă, în cinstea familiilor lor și în cinstea veteranilor care au pus țara lor înainte de orice. Asociația Militarilor Veterani si Veteranilor cu dizabilități “Sfântul Mare Mucenic Dimitrie Izvoratorul de mir” i-a adus pe eroi în sală. Pe eroi impreună cu soțiile și copii lor, împreună cu cei dragi, dar și cu o inimă strânsă și profund marcată de tot ce s-a întâmplat.

Emoțiile puternice din interior sunt însă vindecate de ai lor. Copiii au grijă să le aducă cele mai mari bucurii. Rănile din exterior, în schimb, uneori nu mai pot să treacă, însă le sunt alinate de toți cei din jur. Dispozitivele capcană, minele, le-au luat câtorva dintre ei șansa de a mai merge din nou.

Însă chiar și așa, aseară am văzut multă bucurie. Multă emoție. Multă fericire. Timp de două ore am simțit cum a răsunat toată clădirea datorită aplauzelor lor și cum cu toții erau cu mâinile sus atunci când își auzeau piesele preferate.

Dovada că muzica poate contribui la alinarea oricăror răni și că energia pozitivă poate fi cea mai bună terapie. Am să vă invit să vedeți imaginile din continuare, să vedeți cum arată emoția și bucuria lor, de la mic la mare.

PS: Pe aceeași scenă a urcat și corul militar al unității din Brăila. I-am ascultat cu mare drag. Minunat cum îmbină disciplina militară cu muzica!

concert-voltaj_1 concert-voltaj_2 concert-voltaj_3 concert-voltaj_4 concert-voltaj_5 concert-voltaj_6 concert-voltaj_7 concert-voltaj_8 concert-voltaj_9 concert-voltaj_10 concert-voltaj_11 concert-voltaj_12 concert-voltaj_13 concert-voltaj_14 concert-voltaj_15 concert-voltaj_16 concert-voltaj_17 concert-voltaj_18 concert-voltaj_19 concert-voltaj_20 concert-voltaj_21 concert-voltaj_22 concert-voltaj_23 concert-voltaj_24 concert-voltaj_25 concert-voltaj_26 concert-voltaj_27 concert-voltaj_28

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *