Natura, dimineața, ora 6

Natura, dimineața, ora 6Deja tot ce e după ora 10 și înainte de ora 22 e considerat caniculă, însă o caniculă moleșitoare care îți ia tot cheful pe care l-ai putea avea. Dorind să realizez fotografii macro mi-am dat seama că ar fi mult mai bine să ies dimineața devreme la fotografiat. Am început ieri cu ora 6.

Lumina e mult mai plăcută (crepusculară, de răsărit), insectele sunt mai puțin active și aerul e mult mai rece, uneori prea rece. Rezultatele le puteți vedea mai jos. Până la venirea toamnei cred că aceasta va fi singura soluție pentru obținerea unor cadre macro decente. Sigur, majoritatea fotografiilor de azi au fost realizate cu Nikon D7000 și obiectivul Nikkor AF-D 50mm f/1.8 alături de filtru B+W close-up +5.

14 comments
 1. Foarte tare, mai ales cele cu melcul.Cine se trezeste dimineata ajunge departe.In cazul tau Cine se trezeste de dimineata face fotografii faine!

  1. Altfel nu puteam să obțin lumina asta și poză nemișcată în același timp. Bătea vântul destul de tare. 🙂

    1. Nu obțineam bokeh-ul ăsta și nici gâza care să fie în focus toată alături de toată planta. 🙂

     1. Păi profunzimea de câmp (nu bokeh, că el se referă la calitatea profunzimii de câmp) superficială o obții cu diafragme mari, nu? Deci tot nu-mi explic f14. Mai ales că toate subiectele tale par să fie în același plan de focus deci ai fi putut folosi lejer chiar și-un 2.8. Sau nu înțeleg eu la care cadru te referi.

      Și chiar dacă ar fi fost în planuri diferite, f14 este destul de mult. Deja începi să pierzi din sharpness de la f8 în sus.

      Ideea e alta: imaginile au mult prea mult noise pentru poze făcute ziua. Și puteai evita asta.

      Ca fapt divers, poza asta http://tinyurl.com/6eue8m3 am făcut-o acum doi ani cu un 50 1.8 si un 400D. Cu niște vânt. Cameră mult mai proastă decât ce avem amândoi acum. Are minusurile ei, dar se poate și fără noise.

     2. Știu la ce te referi. Par în același plan, dar nu sunt. Ajungea și f/8, dar nu obțineam același flare, era unul mult mai ”fin” și mic și nu ieșea așa fotografie. Știu că puteam scoate zgomotul, însă n-am vrut. Mie mi-a plăcut mult mai mult așa. 🙂 Merci oricum!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *