Noi fotografii în Zbor peste Transilvania

Crestele Munților Făgăraș

În urmă cu câteva săptămâni vă spuneam că voi publica, regulat, un articol cu ultimele fotografii din cadrul proiectului Zbor peste Transilvania. Din păcate nu am respectat intervalul impus, de a posta în fiecare săptămână, dar consider că așa e mai ok pentru că se vor regăsi mult mai multe fotografii din zbor. Iată deci care sunt ultimele obiective fotografiate de noi.

Biserica fortificată din Viscri

Satul Viscri este situat între orașele Rupea și Sighișoara și până acum 10 ani nu era accesibil prin mijloacele clasice de transport, putându-se ajunge doar pe jos. Biserica fortificată din Viscri, denumită și Biserica albăsau Alba ecclesia în primele documente din secolul al XV-lea, a fost construită la începutul secolului al XII-lea.

Biserica fortificată din Viscri

10 wallpapere cu fotografii din zbor

Așa cum v-am promis, cu ocazia sărbătorilor de iarnă, astăzi vă oferim un articol mai special, un articol pe care sperăm să îl folosiți cel puțin o dată. Este de vorba de un pachet cu 10 wallpapere în format 16:9, perfecte pentru desktopul vostru, al celor care urmăriți cu drag proiectul nostru!

Crestele Munților Făgăraș

Sighișoara

Sighișoara este un oraș din județul Mureș, Transilvania și are o populație de peste 30.000 de locuitori. Aici au fost descoperite monede române din secolul al II-lea și al III-lea, însă primele atestări documentare au fost la începutul mileniului al doilea, mai exact în ultima parte a secolului al XII-lea.

Sighișoara

Rupea

Cetatea Rupea este ridicată pe Dealul Cohalmului din orașul cu același nume, reprezentând o construcție impunătoare care poate fi zărită din toate părțile orașului. Totodată, Cetatea Rupea este ununul dintre cele mai vechi vestigii arheologice din România, fiind descoperite semne ale așezărilor omenești încă din mileniul al V-lea înainte de Hristos (anii 5.500-3.500 î.Hr.).

Rupea

Prejmer

Prejmer este o localitate din județul Brașov fiind atestată documentar încă din anul 1240 când regele Bela al IV-lea al Ungariei cedează biserica de aici și întreaga zonă pentru folosul obștesc al întregului ordin.

Prejmer

Lacurile Dumbrăvița

Lacurile Dumbrăvița se află în județul Brașov, au fost construite pe barajul părâului Hamarandia, și sunt supranumite și Delta din Carpați datorită frumuseții locului și varietății de specii de păsări pe care le adăpostesc.

Lacurile Dumbrăvița

Zbor peste Transilvania este un proiect inițiat de Dragoș Asaftei și kronfly.ro, cu sprijinul Petrom.

4 comments
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *