Noi fotografii în Zbor peste Transilvania

Așa cum probabil v-ați obișnuit deja, în fiecare săptămână public aici ultimele fotografii și articole adăugate pe site-ul proiectului meu de suflet, Zbor peste Transilvania. Cu tristețea că vremea nu ne permite să zburăm, însă cu fericirea că am reușit să fotografiem în doar trei zboruri câteva obiective minunate, vă prezint și de această dată ultimele fotografii realizate.

Feldioara

 Cetatea de la Feldioara este recunoscută azi ca fiind una dintre primele așezări fortificate din Țara Bârsei, datând încă din anul 1211 sub numele de Sancte Marie, locul de reședință al cavalerilor teutoni. Cetatea a fost colonizată de sași în același secol, numele acesteia devenind Marienburg, Cetatea Mariei.

Cetatea Feldioara

Despre avionul cu care zburăm (I)

Zbor peste Transilvania”, un proiect initiat de Dragoş Asaftei, este posibil si cu ajutorul unui avion care este “prieten” cu iubitorii de fotografie. Este un Maule M7, un avion a carui poveste imi place sa o spun ori de câte ori am ocazia. O sã fac o prezentare a avionului şi a motivelor pentru care l-am ales, apoi voi puncta câteva detalii despre prima întâlnire si aducerea avionului din Germania in Romania.

Maule M7

Despre avionul cu care zburăm (II)

Am început sã citesc tot mai multe despre acest avion şi am învãţat ca deşi nu este perfect, este foarte potrivit infrastructurii din România, un avion “off road”, mai ales in configuraţie cu bechie si motor de 235 HP, cu masã utilã mare si care are totuşi o vitezã de croazierã acceptabilã, comparabilã cu Cessna si un preţ de vânzare inferior.

Maule M7

Poiana Mărului

Bănuiesc că nu mulți dintre noi șitam de existența acestei zone numite Poiana Mărului. Aflată la câțiva kilometri în partea de Vest a orașului Brașov, Poiana Mărului este un loc de poveste care, fotografiat din avion, te transpune instant într-un basm. Nu cred să fi văzut un loc mai relaxant decât acesta.

Poiana Mărului (peisaj HD)

Saschiz

Atestată documentar de la începutul secolului al XIV-lea, localitatea Saschiz a fost populată de populația maghiară până la sfârșitul secolului al XIII-lea, moment din care a devenit o zonă preponderent populată de sași, fiind recunoscută sub denumirea de Kaissdit.

Biserica fortificată din Saschiz

Peisaje din zbor

În timpul fiecărui zbor, pe lângă fotografiile pe care le realizăm asupra obiectivelor deja stabilite, fotografiem și peisajul care ne înconjoară. Adunăm astfel enorm de multe de peisaje pe care nu putem să le încadrăm într-o anumită categorie, motiv pentru care ne-am decis să le publicăm, câte 10, în astfel de articole.

Peisaj din zona Sighișoarei

Biserica fortificată din Daia și Meschendorf

Satul Meschendorf, cunoscut și sub denumirea din română – Meșendorf, este situat în zona Rupea, la circa 90 de kilometri de orașul Brașov. Biserica fortificată din sat a fost construită în secolul al XIV-lea. Mai întâi a fost construită sub forma unei arhitecturi romanice, urmând ca mai apoi să fie restaurată în stil gotic.

Biserica fortificată din Meschendorf

Zbor peste Transilvania este un proiect inițiat de Dragoș Asaftei și kronfly.ro, cu sprijinul Petrom.

2 comments
  1. Frumos! Succes in continuare. Da, va doresc succes pentru ca numai asa putem vedea si noi ceva deosebit. Nu numai ca le vedem panoramic de la inaltime, dar vedem si locuri minunate. Recunosc, v-am gasit din intimplare (asa cum se intimpla pe net). Dar am sa va urmaresc.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *