10 peisaje de pe Valea Doftanei

Valea Doftanei e o zonă extrem de frumoasă și mai puțin aglomerată decât zona din imediata apropiere, Valea Prahovei. Nu e chiar în inima munților, dar îți oferă câteva peisaje frumoase și la care poți ajunge foarte ușor, atât cu mașina, cât și pe jos. Sunt și câteva drumuri forestiere pentru pasionați, putând ajunge astfel spre Brașov printr-un drum ocolitor. Sau de la Brașov.

Partea frumoasă e că Valea Doftanei e foarte la îndemână pentru mulți oameni. Dacă stai în zona Bucureștiului îți ia cam două ore să ajungi acolo. Sunt cam 120 de kilometri. Dacă stai în zona Brașovului cam o oră. Iar din zona Mureșului faci cam tot atât cât de la București. Deci e o zonă extrem de accesibilă pentru oamenii din centrul și Sudul țării.

Și-i frumoasă. Are ceva aparte. Deși nu-i așa de spectaculoasă ca zonele cu peisaje montane, odată ce străbați valea te întâlnești cu tot felul de peisaje deluroase care au farmecul lor. Iar tot traseul îl faci paralel cu Râul Doftana, care la final se varsă în Barajul Paltinu. Un alt loc frumos. Apa din baraj are o culoare asemănătoare cu cea a turcoazului. Și cu puțin curaj puteți să vă plimbați pe ea cu un caiac. Cureții nu sunt deloc puternici, mai ales în preajma pensiunii ATRA, unde e marginea estică a lacului, și dacă te plimbi aproape o oră vezi doar peisaje frumoase de jur împrejur. Merită.

Cam așa arătam eu cu Cătălin Georgescu în caiac. În a doua după-masă la ATRA, după o ploaie care ne-a făcut să fim hotărâți și să alegem momentul până nu avea să se strice vremea iar. Mulțumesc, Aurel Rapa, pentru fotografie! Să știți că dădeam și eu la vâsle!!!

Și acum haideți să vedem peisajele de care spuneam în titlu. Zona, așa cum ziceam. te poate lăsa ușor fără cuvinte.

atra-doftana-26-mai-2 atra-doftana-26-mai-3 atra-doftana-26-mai-8 atra-doftana-26-mai-22 atra-doftana-26-mai-30 atra-doftana-26-mai-902 atra-doftana-27-mai-42 atra-doftana-27-mai-55 atra-doftana-27-mai-60 atra-doftana-27-mai-65 atra-doftana-27-mai-70 atra-doftana-27-mai-71 atra-doftana-27-mai-73

Iar în încheiere vă las cu câteva fotografii cu Pensiunea ATRA, locul în care am stat în cele trei zile petrecute pe Valea Doftanei. Toate camerele din pensiune au vedere la lac, iar răsăritul îl întrece rapid pe cel de la mare. O să vedeți și de ce. 🙂

atra-doftana-28-mai-8 atra-doftana-28-mai-10 atra-doftana-28-mai-15 atra-doftana-27-mai-3

ATRADoftana a fost un eveniment organizat de Eventur Bucharest si Pensiunea ATRA.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *