Peisaje de primăvară

Peisaje de primăvară 3 - Nikon D7000 + 24-120 - 1/2500s, f/11, ISO 1250În urmă cu câteva ore v-am prezentat fotografii ale obiectivului Nikkor AF-S 24-120mm f/4 ED VR, un obiectiv pe care l-am pus pentru început la încercare într-o comună din județul Harghita, Sânpaul, la o serie de peisaje de-ale locului.

Fotografiile următoare au fost realizate cu diafragma închisă (f/11) din cauza faptului că soarele era destul de puternic și anumite reflexii ale apei cauzau, în unele momente, aberații cromatice, vizibile însă doar pe crop 100%.

Mie unul îmi plac rezultatele. Vouă cum vi se par?

Voi mai reveni zilele acestea cu fotografii din acea zonă. E o zonă foarte frumoasă care, explorată cu un teleobiectiv de circa 400mm, poate oferi rezultate foarte bune. Am văzut lișițe, cocostârci, berze, codobatura de râu și multe alte specii de păsări.

10 comments
 1. Ca de obicei eu vin cu corecturile ornitologice.
  Deci cocostarcii se numesc de fapt starci cenusii sau mai rar rosii (la sinpaul sunt ambele specii). Codobatura de rau nu prea exista in schimb exista alba, de munte sau galbena. Daca vrei sa le vezi in poze le gasesti si la mine pe site.
  Dar oricum te poate lamurii si Doru Panaitescu ca si el e specialist.
  In rest frumoase imagini, trebuie sa ne sincronizam la o o “lectie deschisa” la Sinpaul.
  Bafta

 2. Daca tot ai cerut parerea, o sa ma dau si eu cu parerea mea de fotograf amator.
  Acel “efect’ cred ca au stricat pozele, poate alta prelucrare?
  Si cam plate, unele merg dar majoritatea nu. 😀

  Salut, si lumina faina.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *