Piața Eroilor din Budapesta

Piața Eroilor din Budapesta

Încă de înainte să pornesc spre Budapesta mi-am pus în gând să vizitez Piața Eroilor. Situată în fața Parcului Central (un parc foarte frumos ale cărui fotografii le veți putea vedea curând), Piața Eroilor a fost construită la sfârșitul secolului al XIX-lea, celebrându-se 1000 de ani de la venirea maghiarilor în Bazinul Carpatic.

Punctul de atracție e definit de cele două semicercuri și coloana din mijlocul pieței. Cele două semicercuri susțin fiecare câte două simboluri și anume cel al păcii, războiului, muncii și bunăstării, al cunoașterii și gloriei. În mijlocul pieței se află o coloană care susține statuia Arhanghelului Gabriel.

Mie mi-a plăcut tare mult în special datorită faptului că deschidea oarecum, în orice direcție ai fi privit, câte o parte frumoasă a Budapestei. În spate se află Parcul Central, în vață un bulevard foarte frumos și în laterale câteva zone cu o arhitectură foarte interesantă.

Piața Eroilor din Budapesta

4 comments
  1. Foarte frumos :).Am vazut si eu aceasta piata pe timp de noapte si este cu adevarat spectaculoasa.Ce obiectiv ai folosit pentru a incadra intreg peisajul?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *