Povestea celei de-a doua curse #înPraga

Vizita în fabrica Staropramen

Vă spuneam joi seara, atunci când trebuia să vină Moș Nicolae, că am aterizat #înPraga pentru a căuta comoara StaropramenDe această dată am căutat comoara alături de câștigătorii campaniei naționale. Oare cât de frumos poate fi să trimiți coduri de sub capac și să câștigi o excursie de 3 zile în Praga? Plus șansa de a găsi o comoară valoroasă. Foarte frumos, vă spun. Și s-a văzut asta pe fețele participanților la cursă.

Revenind. Comoara au căutat-o ei. Eu i-am fotografiat pe tot parcursul traseului. Ideea a fost următoarea. Vineri dimineața, începând cu ora 11, cele cinci echipe formate din câte două persoane (câștigătorii + însoțitorul fiecăruia) au plecat într-un treasure hunt prin Praga. Au avut de îndeplinit 5 sarcini (fotografii la diverse obiective din Praga: Ceasul Astronomic, Podul Carol, Vechea moară de apă din parcul Kampa, pe Sigmund Freud atârnat și zidul Lenon), iar echipa care ajungea la desinația finală în cel mai scurt timp, Fabrica Staropramen, câștiga marele premiu.

Inițial mă gândisem să plec cu prima echipă (echipele au plecat la un interval de 10 minute pentru a nu se intersecta), dar după mi-am dat seama că timpul ar fi mult prea scurt și n-aș apuca să fotografiez fiecare obiectiv alături de toate echipele. Așa că am plecat mai devreme cu aproape o oră, am făcut întreg traseul, am fotografiat obiectivele la care trebuiau să ajungă ei și apoi m-am poziționat ca să-i aștept pe traseu.

Ceasul Astronomic

Ceasul Astronomic din Praga

Sigmund Freud atârnat

Sigmund Freud atârnat - Praga

Podul Carol/Charles

Podul Carol/Charles - Praga

Zidul Lenon

Zidul Lenon - Praga

Vechea moară de apă

Vechea moară de apă - Praga

Am reușit să prind doar două dintre echipe în timp ce făceau quest-urile. Atunci eram puțin dezamăgit. Acum sunt bucuros că am reușit și așa, pentru că era atât de aglomerat încât abia puteai trece pe stradă, dar să mai stai să recunoști câteva persoane din multe mii. 🙂 Cam așa s-au mișcat două dintre echipe pe traseu. Era foarte amuzant cum se grăbeau, alergau și îi întrebau pe oameni cum și pe unde trebuie să meargă.

Participanții cursei #inPraga

Participanții cursei #inPraga

Participanții cursei #inPraga

Participanții cursei #inPraga

Participanții cursei #inPraga

E o modalitate aparte să intri în spiritul orașului. După o cursă de asta ajungi să cunoști nu neapărat orașul și foarte multe obiective, ci povești și oameni. Ceea ce-i mai important, cred eu. Obiectivele le poți vedea oricând.

Și am ajuns la momentul final. Echipa câștigătoare e formată din Ionuț și soția lui, Corina! S-a citit bucuria sinceră pe chipul lor din momentul în care au câștigat. Și am aflat apoi de ce a fost conturată bucuria. Ei urmează să doneze o parte din premiul câștigat unei familii cu 5 copii, din care 4 sunt foarte bolnavi, unul din ei având nevoie chiar și de o operație pe cord. Ei sunt nevoiți să se descurce cu 250 de lei pe lună, motiv pentru care cadoul pe care i-l vor face Ionuț și Corina de Crăciun va conta enorm, enorm pentru ei.

Participanții cursei #inPraga

Vizita în fabrica Staropramen Vizita în fabrica Staropramen Vizita în fabrica Staropramen Vizita în fabrica Staropramen

Atunci bucuria de care vă spun a căpătat un alt sens. Și acum mi se face pielea de găină.

Am aflat câștigătorii, am făcut apoi un tur prin fabrica Staropramen, iar la sfârșit am realizat o fotografie de grup unde altfel decât în spatele barului. A fost o cursă pe cinste! Voi mai reveni cu alte fotografii din Praga zilele acestea. Până atunci vă invit să urmăriți albumul Praga de pe Facebook.

Vizita în fabrica Staropramen

Vizita în fabrica Staropramen

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *