Povestea Mariei: Provocarea unei mame de a crește singură 5 copii

Pe Maria am cunoscut-o acum două săptămâni. Întârziasem aproape 10 minute și țin minte că mă aștepta în fața Casei Agar. Ea și câțiva ochișori care pândeau din spatele ei. Am intrat în casă cu o mică reținere. „Oare cum vor reacționa cei 5 copii atunci când o să încep să-i fotografiez?”, mă întrebam. Nu mai fotografiasem până atunci 5 juniori deodată. Dar totul a fost mult mai ușor decât mă așteptam.

Dar ca să o iau cu începutul, fotoreportajul pe care-l veți vedea l-am realizat alături de TNT România care contribuie la finalul fericit al poveștii. Tot la acest final fericit au contribuit oamenii de la Centrul Maternal „Casa Agar”.

Povestea Mariei a început în urmă cu câțiva ani când a fost părăsită de tatăl copiilor și lăsată singură cu ei. Trăiau într-o casă părăsită și nu aveau cu ce să își cumpere lemne ca să se încălzească sau să plătească întreținerea și alte cheltuieli care apar într-o casă. Tot ce avea erau cele 5 suflete pe care le veți vedea în fotografiile de mai jos.

Lucrurile s-au schimbat atunci când Maria a primit adăpost în Casa Agar. Tot aici a început să confecționeze manual diverse bijuterii, iar apoi să contribuie la colecția Touched. O colecție de bijuterii realizate manual de Maria și puse la vânzare pe touchedcollection.ro. TNT România se ocupă de livrarea gratuită a bijuteriilor, iar prin achiziționarea lor contribuiți la finalul fericit al poveștii. Cei cinci juniori vă vor mulțumi și vor fi tare, tare bucuroși.

Să revenim acum la întâlnirea pe care am avut-o cu ei.

– Vă rog să mă lăsați doar cu ei în cameră”, îi zic Mariei, mamei lor.

Puțin mirată, Maria a ieșit din cameră lăsându-ne doar pe mine, cei cinci copii și aparatul de fotografiat. Am rugat-o pe Maria să iasă din cameră gândindu-mă că așa copiii se vor putea juca după cum vor fără să fie supravegheați. Și a funcționat tare bine.

Și-au luat fiecare jucăriile lor, au început să le arunce de la unii la alții, iar apoi să stea mai liniștiți la fotografiat. Ba chiar au vrut să vadă cum ies fotografiile dacă ei stau foarte, foarte aproape de obiectiv. „Numai râsete se auzeau de partea cealaltă a ușii”, spunea Maria.

fotoreportaj-mihaela-touche-collection-low-res-1 fotoreportaj-mihaela-touche-collection-low-res-4 fotoreportaj-mihaela-touche-collection-low-res-6 fotoreportaj-mihaela-touche-collection-low-res-7 fotoreportaj-mihaela-touche-collection-low-res-9 fotoreportaj-mihaela-touche-collection-low-res-11 fotoreportaj-mihaela-touche-collection-low-res-13 fotoreportaj-mihaela-touche-collection-low-res-15 fotoreportaj-mihaela-touche-collection-low-res-16 fotoreportaj-mihaela-touche-collection-low-res-18 fotoreportaj-mihaela-touche-collection-low-res-19 fotoreportaj-mihaela-touche-collection-low-res-20

Apoi din camera în care am făcut aceste fotografii am urcat în cea în care au stat ei prima oară când au ajuns în Casa Agar. Tare fericiți mai erau juniorii. Au început să sară pe paturile în care au dormit o perioadă bună de timp și să-mi povestească despre cum se urcau fără să știe mama lor pe scara din dreptul pătuțurilor supraetajate.

fotoreportaj-mihaela-touche-collection-low-res-25 fotoreportaj-mihaela-touche-collection-low-res-27 fotoreportaj-mihaela-touche-collection-low-res-29 fotoreportaj-mihaela-touche-collection-low-res-30 fotoreportaj-mihaela-touche-collection-low-res-31 fotoreportaj-mihaela-touche-collection-low-res-32

Coborând din cameră ne-am oprit să facem o fotografie de grup pe scări. Nicolas, juniorul de 2 ani, n-avea nicicum răbdare. Știa că urma să mergem în parc și doar la asta se gândea.

fotoreportaj-mihaela-touche-collection-low-res-22 fotoreportaj-mihaela-touche-collection-low-res-24

Apoi ne-am pregătit să mergem în parc. Domnișoarele au vrut să-și schimbe hăinuțele și să-și aranjeze părul.

fotoreportaj-mihaela-touche-collection-low-res-33 fotoreportaj-mihaela-touche-collection-low-res-35 fotoreportaj-mihaela-touche-collection-low-res-36 fotoreportaj-mihaela-touche-collection-low-res-37

Iar odată ajunși în parc am început să ne jucăm și să ne fotografiem cu și prin toate leagănele. Tareee bucuroși mai erau juniorii și parcă deja se împrieteniseră cu acte-n regulă cu aparatul de fotografiat.

Dar înainte să ajungem în parc Laura și Natalia, cele două fetițe mai mari care merg deja la școală, au vrut să-mi arate curtea școlii lor și să verifice dacă mai e cumva deschisă. Alergau în spre școală și erau mândre foc că trecem pe acolo.

fotoreportaj-mihaela-touche-collection-low-res-38 fotoreportaj-mihaela-touche-collection-low-res-39

Și apoi a urmat joacaaa! 🙂

fotoreportaj-mihaela-touche-collection-low-res-43 fotoreportaj-mihaela-touche-collection-low-res-44 fotoreportaj-mihaela-touche-collection-low-res-45 fotoreportaj-mihaela-touche-collection-low-res-46 fotoreportaj-mihaela-touche-collection-low-res-47 fotoreportaj-mihaela-touche-collection-low-res-48 fotoreportaj-mihaela-touche-collection-low-res-54 fotoreportaj-mihaela-touche-collection-low-res-56 fotoreportaj-mihaela-touche-collection-low-res-58 fotoreportaj-mihaela-touche-collection-low-res-59 fotoreportaj-mihaela-touche-collection-low-res-60 fotoreportaj-mihaela-touche-collection-low-res-61 fotoreportaj-mihaela-touche-collection-low-res-64 fotoreportaj-mihaela-touche-collection-low-res-68 fotoreportaj-mihaela-touche-collection-low-res-73 fotoreportaj-mihaela-touche-collection-low-res-78 fotoreportaj-mihaela-touche-collection-low-res-80

Și înainte să plecăm din parc am mai făcut o fotografie de grup. De la stânga la dreapta îi vedeți pe: Laura, Natalia, Adina, Maria (mama lor), Anita și Nicolas.

fotoreportaj-mihaela-touche-collection-low-res-82

După ce i-am dus din nou pe juniori la Casa Agar, am plecat alături de Maria către apartamentul unde lucrează. Unde creează minunatele bijuterii pe care le puteți găsi și comanda de pe Touched Collection. Am stat două ore alături de ea în timp ce făcea un colier tare, tare frumos. În astea două ore m-am tot întrebat cum de are atât de multă răbdare, putere și voință. Probabil răspunsul stă în centrul sentimentelor ei. Acolo unde se află cele 5 suflete pe care le-ați văzut mai sus.

fotoreportaj-mihaela-touche-collection-low-res-112 fotoreportaj-mihaela-touche-collection-low-res-89 fotoreportaj-mihaela-touche-collection-low-res-91 fotoreportaj-mihaela-touche-collection-low-res-93 fotoreportaj-mihaela-touche-collection-low-res-96 fotoreportaj-mihaela-touche-collection-low-res-97 fotoreportaj-mihaela-touche-collection-low-res-100 fotoreportaj-mihaela-touche-collection-low-res-102 fotoreportaj-mihaela-touche-collection-low-res-104 fotoreportaj-mihaela-touche-collection-low-res-110 fotoreportaj-mihaela-touche-collection-low-res-87 fotoreportaj-mihaela-touche-collection-low-res-84 fotoreportaj-mihaela-touche-collection-low-res-116 fotoreportaj-mihaela-touche-collection-low-res-120

Felicitări, Maria! Felicitări pentru tot ce ai reușit să faci!

Așa cum spuneam mai sus, o puteți ajuta pe Maria și pe cei cinci minunați copii ai ei cumpărând câte o bijuterie din Touched CollectionToate sunt lucrate manual de Maria, multe din ele sunt din cristale swaroski, prețurile sunt accesibile, bijuteriile sunt livrate gratuite de TNT și.. nu se știe niciodată când vreți să faceți un cadou frumos și nu știți ce. Cu ocazia asta faceți și o faptă bună. Mai ales că imediat urmează sărbătoarea de Sfânta Maria. 🙂

2 comments
  1. am dat de blogul tau de la Simona Tache. Am vrut sa citesc cum se numeste blogul si in loc sa citesc “dragos asaftei” am citit “dragoste sa oferi” :))
    frumos articol!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *