Povestea olimpicilor la matematică în clasa a XI-a

Un simplu mulțumesc din sufletele noastre înseamnă mai mult decât un cuvânt”, spunea Octavian, unul dintre elevii olimpici la matematică, pe grupul de pe Facebook în care ne-am adunat toți cei care am luat parte la experiența despre care am început să povestesc aici cu câteva luni în urmă.

Ai nevoie de un start și de încurajarea sa începi, de un profesor care să îți fie alături și măcar de puțin sprijin să continui”, îmi povestea Iulia, în continuarea aceleiași discuții, după ce în acest an a ajuns la faza națională a Olimpiadei de Matematică. La fel ca ea și Octavian, alături de ceilalți 38 de juniori pe care i-am cunoscut prima dată chiar în ziua concursului.

Sunt cuvintele lor în urma veștilor bune pe care le-au primit.

Țin minte că era spre după-masă și așteptau cu toții rezultatele, urmând ca pe baza lor să se formeze lotul național care să ne reprezinte țara la următoarele etape internaționale. Îmi povesteau atunci că erau emoționați, dar bucuroși tare de ce li se întâmplă. Pe lângă experiența de concurs, participarea la astfel de olimpiade îi aduce pe toți mai aproape și le confirmă încă o dată că sunt mulți oameni pe care-i fac mândri și care le sunt alături, începând de la părinți, prieteni, cunoștințe ori oameni care le aud numele la televizor sau îl citesc prin ziare.

Fiecare dintre cei 40 de elevi cu care m-am întâlnit atunci (toți în clasa IX-a, fiecare olimpic la matematică) are o poveste aparte despre pasiunea lor pentru matematică și tot ce fac ca să atingă performanța. E vorba de ore întregi de pregătire în fiecare zi, de sacrificii, dar și de multă putere, voință și motivație.

În cadrul campaniei Orange – Ofertă de nota 10, alături de mai mulți bloggeri am avut ocazia să le cunoaștem aceste povești ale câtorva dintre juniori. Pe toată durata campaniei Orange a creat două oferte Pre Pay cu scopul de a strânge 100.000 de euro pe care să îi doneze acestor elvevi olimpici. Suma a fost adunată la finalul lunii iunie, după ce aproape 86.000 de euro se strânseseră din activarea acestor opțiuni. Diferența până la 100.000 a fost acoperită de Orange, urmând ca la începutul anului școlar bănuții să ajungă la elevi.

E-o formă de sprijin care, cred eu, vine ca o confirmare a faptului că astfel de rezultate ale elevilor sunt din ce în ce mai încurajate, susținute și respectate de toți ceilalți care devenim cu siguranță mândri când auzim de performanțele lor.

Și-am simțit acest lucru și în timpul discuțiilor cu juniorii. Dintre toți cel mai mult am apucat să vorbesc cu Cristian, olimpic la matematică și fizică, din Brașov, un băiat cu un extraordinar de mult bun simț, isteț și foarte motivat. Îmi spunea că sunt zile în care se pregătește și 4 ore și că rar sunt zile în care nu se pregătește deloc. Cristi e din fire plin de voință, dar chiar și așa zicea că sprijinul celor din jur e extrem, extrem de important. Avusese o profesoară la un moment dat care a încetat să îi fie alături, iar acest lucru s-a văzut la următorul concurs când a fost nevoit să aleagă o altă materie.

Și sunt convins că mulți dintre cei care fac performanță, indiferent de domeniu, trec prin astfel de situații. Povestea întregii întâlniri cu Cristian o puteți citi aici.

olimpici-orange-olaru-cristian-web1-res-36 olimpici-orange-olaru-cristian-web1-res-35 olimpici-orange-olaru-cristian-web1-res-33 olimpici-orange-olaru-cristian-web1-res-25 olimpici-orange-olaru-cristian-web1-res-28 olimpici-orange-olaru-cristian-web1-res-7

Despre toate aceste întâlniri de care vă spuneam au mai povestit pe bloguri:

Merită să vă răpiți câteva minute din timp și să treceți prin poveștile lor. Merită și mai mult să le fiți alături tuturor celor care încearcă să lupte pentru un vis, pentru un scop, pentru a atinge performanța! Nevoia de acest sprijin mi-a fost confirmată în toate discuțiile pe care le-am avut cu olimpicii din clasa a IX-a. Indiferent de vârstă sau de context, sprijinul celor din jur este, cu siguranță, un element cheie în atingerea succesului!

Închei prin a vă spune că mă bucur mult de pașii făcuți în acest sens și de implicarea Orange în a susține elevii olimpici la matematică. Succesul acestei inițiative e dovada perfectă că munca lor e apreciată și susținută. Mai bine de 200.000 de oameni au fost implicați direct în această campanie. Aproape un sfert de milion de oameni. Populația unui oraș măricel.

oferta-orange

Nu-s puțini deloc când stai să te gândești așa. Și sunt convins că mai sunt mulți ca ei dispuși să îi susțină pe cei care au nevoie de sprijinul lor.

Să mai tot auzim de astfel de inițiative!

În final am să vă las cu o serie de fotografii făcute pe durata întâlnirilor cu olimpicii din clasa a IX-a la matematică.

Vă mulțumesc că m-ați primit alături de voi! 🙂

olimpici-orange-intalnirea-1-web-res-1 olimpici-orange-intalnirea-1-web-res-4 olimpici-orange-intalnirea-1-web-res-7 olimpici-orange-intalnirea-1-web-res-9 olimpici-orange-intalnirea-1-web-res-17 olimpici-orange-intalnirea-1-web-res-28 olimpici-orange-intalnirea-1-web-res-49 olimpici-orange-intalnirea-1-web-res-43 olimpici-orange-intalnirea-1-web-res-44 olimpici-orange-intalnirea-1-web-res-54 olimpici-orange-intalnirea-1-web-res-21 olimpici-orange-intalnirea-1-web-res-30 olimpici-orange-intalnirea-1-web-res-32 olimpici-orange-intalnirea-1-web-res-41 olimpici-orange-intalnirea-1-web-res-2 olimpici-orange-intalnirea-1-web-res-12

1 comment
  1. Felicitari lor! Isi merita pe deplin aceasta rasplata. Ii feliciti si pe cei de la Orange pentru ca se gandesc sa ajute acesti tineri ce isi dau interesul pentru a avea un viitor mai bun.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *