Povestea Sarei. O poveste cu final fericit.

UPDATE 3: Sara după operație

În această după-masă i-am făcut o vizită Sarei la spital. M-am atașat de ea. Recunosc. Îmi era dor să o văd. Și când am văzut-o mi s-a părut exact la fel ca înainte de operație. Nu o deranja absolut nimic. Ignora bandajul din jurul capului sau branula de la picior. Era aceeași Sara plină de energie, zâmbet și care-ți dă o stare de bine. Am petrecut o oră cu ea și am plecat de la spital încărcat de energie. Rar se întâmplă să vii la spital și să pleci așa.

Mi-a părut tare, tare bine să o revăd. Abia aștept să o mai văd din nou. 🙂 Până atunci iată câteva fotografii de azi.

sara-dupa-operatie-1-2 sara-dupa-operatie-1-3 sara-dupa-operatie-2 sara-dupa-operatie-3 sara-dupa-operatie-4 sara-dupa-operatie-6 sara-dupa-operatie-7

UPDATE 2: S-a terminat cu bine toată operația!

UPDATE: S-a terminat cu bine intervenția la prima ureche!

Acum aproape trei săptămâni am văzut pe Facebook o expoziție foto virtuală caritabilă. Am citit rapid printre rânduri și am aflat că este vorba de o fetiță care are nevoie de 25.000 de euro pentru o operație de implant cohlear. N-am stat pe gânduri și l-am contactat pe Mihai Gagiu, cel care a organizat totul, întrebându-l dacă pot ajuta și eu cu fotografii care să fie puse la vânzare în cadrul expoziției.

Pe scurt, ideea e următoarea: Mihai a continuat o expoziție caritabilă pe care a avut-o într-un local la începutul anului. A continuat-o implicând mai mulți fotografi români. Fiecare dintre ei a donat una sau mai multe fotografii, iar ele au fost puse la vânzare la prețul de 90 de lei. Așadar cu 90 de lei puteai avea un tablou frumos semnat de un fotograf român. Excelentă ideea, inițiativa!

Revenind, i-am trimis două fotografii lui Mihai și discutând mai multe cu el am aflat că e tatăl Sarei, fetița de care vorbim. Eu, citind inițial printre rânduri din dorința de a contribui cât mai repede, am ratat informația asta. În momentul acela mi s-au cam tăiat picioarele.

Această poveste este despre Sara și părinții ei, Mihai Gagiu și Raluca Diaconu. Sara are nevoie de un dublu implant cohlear ca să poată auzi și să vorbească. Mihai și Raluca s-au implicat mult, extrem de mult ca să strângă cei 25.000 de euro necesari operației. Sunt niște părinți minunați care au luptat până la cer și înapoi pentru copilul lor. Nu au așteptat ca lucrurile să se întâmple de la sine. Nu au așteptat inițiativele altor persoane. Au luat ei inițiativă. Și s-a văzut. Au reușit să strângă destul de repede suma necesară.

Tare mult m-am bucurat când am auzit vestea aceasta! În doar 10 zile au fost vândute 100 de tablouri, fiind implicați 50 de fotografi români. Puteți vedea aici toate fotografiile care pot fi cumpărate. Expoziția a fost totodată susținută de TNTcare a asigurat transportul gratuit al tablourilor. Și au mai oferit și vouchere tot așa, de transport gratuit, cumpărătorilor tablourilor. Felicitări pentru implicare!

Ultima parte a banilor necesari operației au fost strânși prin această expoziție, iar tot ce se mai vinde de acum înainte vine în ajutorul lui Patrick, care are și el nevoie de același implant cohlear. Așadar, dacă vreți să-l ajutați să audă și să vorbească comandați una dintre acele fotografii sub formă de tablou! 🙂

În momentul în care scriu acest articol Sara se pregătește să intre în operație. În momentul în care îl citiți voi probabil că este deja înăuntru. Operația durează 5-6 ore. Iar orele acestea de așteptare vor fi ani pentru părinții ei. Dar important e finalul, rezultatul, acela că Sara va putea auzi și vorbi fără nicio problemă de acum înainte.

Despre Sara trebuie să știți că e un îngeraș de fată. Aseară (în seara dinaintea operației) am fost la ei să facem o ședință foto. Timp de două ore ne-am simțit tare bine cu toții. Sara e o scumpă și știe imediat cum să se facă plăcută. Iar cu mine și cu aparatul foto s-a înțeles de minune. Nu-mi mai venea să plec de la ei. Serios vă zic.

Haideți să vedem fotografiile unei povești cu final fericit. Poveștii despre Sara.

Update: Uitasem să vă zic. Înainte să facem ultimele fotografii (cele cu toată familia în dormitor) Sara mi-a „suflat” pupici din palma ei. V-am spus că-i scumpă foc!

fotoreportaj-sara-1 fotoreportaj-sara-2 fotoreportaj-sara-3 fotoreportaj-sara-4 fotoreportaj-sara-5 fotoreportaj-sara-7 fotoreportaj-sara-10 fotoreportaj-sara-12 fotoreportaj-sara-20 fotoreportaj-sara-22 fotoreportaj-sara-29 fotoreportaj-sara-30

1 comment
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *