Prima ninsoare pe culoarul Rucăr-Bran. Contrastrul dintre toamnă și iarnă.

Aflat între Munții Bucegi și Munții Piatra-Craiului, culoarul Rucăr-Bran este un loc în care ajung destul de des în drumurile mele spre punctele din care pornesc traseele montane. Cei care urmăriți proiectul Zbor peste Munții României ați văzut multe dintre fotografiile și filmările făcute pe traseele din Bucegi și Crai. Aproape de fiecare dată când ajung în zonă fac un mic ocol prin satele Peștera, Șirnea, Fundata, Măgura ori Moieciu și surprind detalii dintr-o lume în care timpul pare că încă nu fuge.

Cel mai mult îmi place să fotografiez aici toamna, culorile sunt incredibile. Dar și în restul anotimpurilor peisajul arată senzațional. Dacă ești acolo la răsărit ori la apus, deja poți spune că faci parte dintr-un tablou atent pictat. Imagini din anii trecuți puteți vedea aici: 2019, 2018, 2017 și 2016.

Anul acesta am ajuns deja de două ori în ultimele săptămâni, parcă la fix cât să pregătesc seriile contrastante de imagini pe care le veți vedea în acest articol. După o tură în Munții Ciucaș (14 noiembrie), am decis ca drumul de întoarcere spre casă să fie aici. Am fotografiat atunci o zi întunecată de toamnă, dar cu niște culori intense.

Auzind că urmează primul val serios de ninsoare în zonă, o săptămână mai târziu dimineața mă găsea în același loc. Am străbătut satele de pe Rucăr-Bran în decursul zilei de ieri, iar am ajuns și în Prăpăstiile Zărneștiului. La întoarcerea spre casă, când ninsoarea s-a mai domolit, am reușit să ridic și drona pe drumul spre Pârâul Rece, ale cărui serpentine se văd spectaculos de la înălțime, mai ales înconjurate de o mare de alb.

În continuare am ales imaginile mele preferate de ieri, dar și de acum o săptămână, ca să puteți face o comparație între cele două anotimpuri, cu fotografii realizate în locuri similare.

Prima ninsoare serioasă pe Rucăr-Bran (21 Noiembrie 2020)

Final de toamnă pe Rucăr-Bran (14 Noiembrie 2020)

Partener de mobilitate în această deplasare, parte din călătoriile #DeasupraMuntilorRomaniei, a fost BMW X4M, care a făcut parcurgerea celor 500km cu atât mai plăcută.

Am pregătit și câteva tablouri cu fotografii din prima serie de iarnă din acest sezon. Pe ele, dar și pe alte zeci de tablouri cu fotografii frumoase din România le puteți vedea și comanda de pe dragosasaftei.ro/tablouri.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *