Redescoperă România : Turul Moldovei

În urmă cu două săptămâni Bobby Voicu prezenta primele detalii despre acest nou proiect ce se anunţa a fi foarte interesant. Acest nou proiect supunea o serie de călătorii în principalele zone ale ţării realizate cu scopul de a aduce şi locurile frumoase existente în România în cadrul destinaţiilor de vacanţă ale turiştilor autohtoni.

România este o ţară foarte frumoasă care este însă puţin cunoscută de cei ce o locuiesc. În fiecare judeţ, în fiecare zonă există foarte multe obiective turistice ce merită exploatate şi cunoscute, chiar dacă locuieşti lângă ele.

Ideea aceasta a fost una dintre cele ce a stat la baza proiectului şi cea care a oferit tuturor posibilitatea de a descoperi prin intermediul acestor “recenzii” ale călătoriilor că şi în România se poate petrece o vacanţă la fel de frumoasă ca în orice altă ţară.

Corina Georgescu a fost şi ea prezentă în cea dintâia călătorie din cadrul proiectului Redescoperă România, având astfel ocazia să afle lucruri noi şi să cunoască zone absolut mirifice ale ţării. Relatările sale de pe BlogDeTurism.ro sunt cu siguranţă nişte mărturii veridice ce pot fi luate în considerare de orice persoană dornică să descopere la rândul ei obiective turistice foarte atractive ale României.

Corina GerogescuBlogDeTurism.ro :

Redescoperă România – Prima zi :

Iată că scriu și eu despre “Redescoperă România” la 3 zile după începerea evenimentului. Nu este ca și cum nu mi-aș fi dorit să scriu pentru că mi-am dorit ca nebuna, însă așa cum spuneam și pe twitter, se pare că internetul mi-a fost vrăjmaș în aceste zile.

Destul cu poveștile mele despre sevrajul de internet și să vă povestesc de primele 3 zile de viață ale proiectului “Redescoperă România” inițiat de PETROM și Bobby Voicu. Trebuie să subliniez din start că noi (NebuloasaAdrian și cu mine) suntem cobaii acestui proiect, pe noi se fac experimente de anduranță a omului de rând față de traseele din România. Recunoaștem că suntem obosiți, dar mergem mai departe. Și cum să nu mergi mai departe când sunt atâtea de văzut?

Excursia noastră #prinRomânia a început sâmbătă, 26 iunie la ora 8 dimineață. Nu mai trebuie să povestesc ce greu ne-a fost tuturor să ne trezim, dar trebuia pentru a putea vedea cât mai multe.

Primul obiectiv vizitat Vulcanii Noroioși, care de data aceasta erau cu adevărat noroioși. Toată zonaPâclelor Mari era o mare de noroi, iar undeva sus se găseau și vulcanii noroioși. Pentru un om care i-a văzut prima oară în copilărie și de atunci nu i-a mai văzut, imaginea vulcanilor era dezamăgitoare. O mare de noroi în care bolboroseau două gropi. Însă văzând alte imagini ale vulcanilor și folosindu-mă de amintirile mele, îmi dau seama că sunt o priveliște extraterestră în perioadele în care terenul este uscat.

vulcan noroios

După ce ne-am chinuit să ne curățăm încălțările de noroi, am pornit spre Focurile Vii de la Andreiașul de Jos, cu o scurtă oprire pentru a fotografia niște cai care pășteau fără nicio grijă pe malul râului plin de noroi de la indundațiile ce au loc chiar acum în zona Moldovei.

focurile vii

A urmat o pauză de masă în Focșaniul natal al Andrei Zaharia ce ne-a dus primul restaurant din România pe care l-am văzut mândrindu-se că este “Since 1972″ (sper că n-am greșit data). Vorbesc despreRestaurantul Intim, care este chiar la intrarea unui parc al Focșaniului și care chiar merită să fie trecut pe lista locurilor pe care merită să le vezi în Focșani.

Am plecat din Focșani pe direcția Piatra Neamț cu oprire programată la Conacul Crupenschi. Adi, colegul nostru de călătorie și șoferul în acea zi, e mare iubitor de conace și a vrut neapărat să îl vedem și fotografiem. Frumos locul și trist sentimentul pe care ți-l lasă după ce îl vezi. O asemenea clădire ar putea fi transformată atât de frumos și dată în folosință pentru comunitate, iar noi o lăsăm în paragină așteptând momentul în care se va prăbuși pentru a-i putea fi folosite cărămizile la construcțiile din sat.

Orașul care ne-a găzduit timp de două nopți – Piatra Neamț – m-a impresionat prin felul în care se prezenta. Curat, elegant, cu bulevarde largi și cu Pietricica sus, se poate încadra în topul listei cu orașe unde mă pot muta la bătrânețe. Dacă punem la calcul și aerul curat și prezența telegondolei, putem zice lejer că Piatra Neamț este un oraș potrivit în cazul în care nu mai suporți mizeria din capitală.
Pe lângă toate cele spuse mai sus, în Piatra Neamț am găsit un restaurant care ar putea da lectii multor restaurante din București. Restaurantul Noir m-a impresionat cu menu-ul, dar mai ales prin calitatea serviciilor. Unde mai pui că doi dintre ospătari erau și frumoși foc!

Prima zi a fost obositoare și poate că am fi putut vedea și mai multe, dar chiar și așa a fost dificil și . Mintea mea este suprasaturată deja de numărul de câmpuri verzi și de dealuri brăzdate de garduri pe care l-am văzut. Zilele astea m-am tratat cu verde, verde de câmpuri românești.
Au mai scris: NebuloasaAdrian și Bobby. Cephalexin Tot la cei trei se găsesc fotografi frumoase.

(more…)

2 comments
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *