Review: Nikkor AF-S 55-300mm f/4,5-5.6 VR

Prin intermediul Nikon România şi SKIN Media am avut ocazia de a testa timp de două săptămâni obiectivul Nikkor AF-S 55-300 f/4.5-5.6 VR, un teleobiectiv excelent pentru utilizatorii de aparate entry-level, obţinând o calitate destul de mare chiar şi în condiţii nu tocmai favorabile.

Înainte de a începe review-ul puteţi vedea articolele care includ fotografii realizate cu acest obiectiv:

Nikkor 55-300 VR - Vedere frontală

Multe dintre fotografiile realizate cu Nikkor 55-300 VR le puteţi găsi şi pe pagina de Facebook, aici. Aşa cum aţi putut vedea şi review-urile anterioare, voi încerca să prezint obiectivul în situaţii uzuale sau diferite, şi nu neapărat în situaţii perfect pentru a evidenţia aberaţiile cromatice sau alte aspecte ale obiectivului. (distorsiuni etc.)

(more…)

10 comments
  1. O recenzie buna si utila. Tin sa fac insa o singura remarca pentru a corecta o informatie gresita: montura este metalica si nu de plastic, asa cum se mentioneaza in finalul articolului.

   Spor

  1. Aberaţiile cromatice sunt nişte defecte optice ale obiectivelor şi apar la marginile subiecţilor din fotografii sub forma unor dungi verzi,albastre,roşii sau mov.

 1. Buna ziua,

  Ne puteti explica si noua de ce ati scris ca parte negativa la obiectivului Nikkor AF-S 55-300 f/4.5-5.6 VR ca “focalizarea nu este internă(aşa cum este la 55-200VR)”.

  Va multumesc anticipat,
  Vali

  1. Bună ziua,

   Este parte negativă deoarece se rotește elementul frontal și, dacă se atașează filtre graduale, se va schimba unghiul acestora nerămânând paralele cu solul.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *