Roadtrip to #Transalpina

În urmă cu aproapeo lună, după ce am văzut anunțul oficial, m-am înscris la unul dintre marile evenimente ale online-ulului românesc, #Transalpina. Evenimentul a început de la o simplă excursie între prieteni și a ajuns la o uriașă excursie, desigur, tot între prieteni atât din online, cât și din offline. Alex Trofim împreună cu Nico Băncilă au organizat acest eveniment și au avut grijă ca cei peste 50 de oameni participanți să aibă parte de două zile foarte frumoase pe care să le țină minte mult timp de acum înainte.

Desigur, ca orice eveniment, și #Transalpina a avut sponsori, ba chiar unii dintre cei mai mari din țară. Branduri precum Petrom, Dacia, BrainHost, Danone, Timișoreana și TEMAD au făcut această excursie posibilă. Am mers astfel și cu 5 Dacia Duster, ne-am cazat o noapte în frumoasa stațiune Rânca și am parcurs peste 700km într-o zonă foarte frumoasă a țării. Înainte de a vă povesti de excursie vreau să vă spun că în zilele următoare voi publica un film în care veți vedea cum s-a comportat Dacia Duster pe #Transalpina. Mie unul mi-a plăcut din partea dreaptă!

Toate fotografiile (da, sunt înnebunit după cadrele wide) au fost realizate cu obiectivul Nikkor AF-S 10-24mm f/3.5-4.5, obiectiv pentru care mulțumesc brandurilor Nikon România și SKIN Media, mulțumesc frumos Daniel pentru ajutor! Aștept părerile voastre despre fotografii, însă mie îmi plac foarte mult. Dacă ar fi după mine nu aș realiza nicio fotografie la mai mult de 35mm distanță focală. Și acum excursia…

Ziua 1

Dimineața la ora 7 parcarea Carrfour-ului din Brașov era plină cu cei aproape 50 de online-ri și cu frumoasele Dacii Duster inscripționate cu mesajul ”Hai pe #Transalpină”. De aici am plecat către traseul și zona pe care îmi doream de mult să le văd. Am sărit peste câteva obiective pe care trebuia să le vizităm, însă am avut astfel mult mai mult timp pentru scopul principal, Transalpina.

Roadtrip to Transalpina

(more…)

36 comments
 1. Sunt minunate fotografiile si o aventura memorabila. Avem o tara frumoasa pe care ar trebui s-o batem in lung si-n lat mai des.
  Ne bucuram ca am ajutat si noi.
  Asteptam urmatoarele “episoade”.

 2. Wow Dragos m-ai lasat fara cuvinte trebuie sa accelerez si eu plecarea spre tarnsfagarasan si cred ca voi ajunge si pe transalpina.Bravo si ma bucur ca ai reusit sa faci aceasta excursie sau cum so chema si felicitari pentru toate paisajele minunate.Felicitari si pentru calitatile de fotograf:P

 3. Salut. Felicitari pentru initiativa si pentru fotografii 🙂 Se vede ca v-ati distrat extraordinar 🙂 Si se pare ca v-a placut si cu Vali :-p Sunt sigur ca ati avut parte de senzatii extraordinare.
  P.S. Evo este modelul precizat, -1 (minus unu) 🙂
  Numai bine !

 4. Salut. Superb traseu. De la Ranca la Sebes este asfaltat tot? Se poate parcurge traseul cu un Golf?
  multumesc

 5. Foarte frumoase atat pozele cat si articolul. Multumesc pentru feedback si ma bucur ca per total esti mutumit de weekendul petrecut pe #Transalpina.

 6. Chiar ma gandeam daca nu cumva EVO 9-ul e al lui Vali Porcisteanu si nu mare a fost surpriza sa-l vad mai pe la sfarsit printre poze :D. Foarte frumos, a fost si el cu voi sau doar se “dadea” pe Transalpina?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *