Sfânta sărbătoare a învierii…

În urma intrării Lui Iisus Hristos în Ierusalim, în oraşul sacru, mântuitorul a fost judecat şi umilit în faţa întregii lumi fiind tratat precum un răufăcător. A  fost răstignit pe cruce, a fost omorât şi apoi îngropat într-o peşteră de care ştiau numai câţiva soldaţi ai Imperiului Roman. Şi totuşi, după trei zile, Iisus Hristos a avut putea de a învia şi a demostra lumii puterea credinţei şi a mântuirii, reuşind a elibera de sub păcat întreaga lume.

Astfel, această săptămână în care s-au petrecut toate faptele cu privire la răstignirea mânuitorului, buy propecia on line săptămâna patimilor, se sărbătoreşte în cadrul fiecărei comunităţi creştine reprezentânt o cale de curăţare a sufletelor şi de purificare.

Sărbătorirea învierii mântuitorului este regăsită în toată lumea sub forma unei slujbe specifice şi a unui ritual sacru, fiecare suflet regăsindu-se astfel  putând evita chiar şi pentru câteva secunde lumea profană, pentru o clipă de mântuire.

În urma acestei slujbe, în urma învierii domnului întreaga comnuitate creştină are a striga în acelaşi timp clasica urare “Hristos a înviat“, vestea răspândindu-se în întreaga lume sub forma unor sentimente pure, de bucurie.

Fie ca toate clipele magice creeate în urma învierii mântuitorului să se transforme în atmosfera caldă pascală ce se regăseşte în fiecare cămin şi să  respecte atât tradiţia cât şi obiceiurile creştine.

Hristos a înviat !

14 comments
  1. Bun reportaj, eu am incercat ceva dar mi-a cam pierit cheful cand am vazut lumea imbracata de discoteca la biserica…. Felicitari!

  2. Eu trageam la 1/80 cam asa si 1/200 in interior desi ti-am zis, nu imi plac… Locul unde s-a tinut slujba nu e o biserica si nicidecum nu consider cei veniti la inviere niste crestini :))

  3. Foarte faine pozele . Felicitari pentru reportaj .
    Urmeaza sa descarc si eu pozele de la slujba de Inviere din Sibiu . 😀
    Sarbatori fericite !

    1. Lumina a fost destul de aiurea si astfel nici culorile n-au iesit prea faine si am preferat sa le fac alb-negru, am considerat ca-i cel mai bine. 🙂

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *