Sighișoara în luminile Festivalului Medieval

Sighișoara în luminile Festivalului MedievalDeși îmi doresc de câțiva ani să ajung la Festivalul Medieval de la Sighişoara, din varii motive nu am reuşit niciodată să fiu prezent. Anul acesta, hotărându-mă destul de rapid, am mers în cea de-a 4-a zi a festivalului, sâmbătă. Ce-i drept mă așteptam ca totul să fie mai deosebit, mult mai deosebit. Îmi pare rău să spun asta, dar nu știu dacă aș putea sta, precum alte persoane, 4-5 zile la festival, ținând cont că programul nu diferă foarte mult de la o zi la alta.

Totul începe cu marea paradă din cetate și continuă cu diverse mici spectacole în piețele din aceasta. E destul de interesant să vezi oameni îmbrăcați în costume medievale, piese de teatru cu ilustrări ale secolelor trecute, concerte de muzică medievală și mici povești istorice spuse de cei mai în vârstă. Dar cam atât! Dacă plănuiești să stai toată ziua cu siguranță vei începe să te plictisești în primele trei, maxim patru ore.

Poate e doar părerea mea, însă am văzut multe persoane care căutau să ajngă mai repede la terase decât la spectacolele oferite. Nu sunt în măsură să critic, dar cred că ar fi totul mult mai plăcut dacă ar fi totul mai interactiv, să fie implicați și vizitatorii. Într-o oarecare măsură sunt implicați și acum, însă totul se rezumă la câteva secunde și atât. Și dacă tot aveți de gând să mergeți să vă pregătiți de plătit câteva taxe considerabile pentru intrare și fotografii. Intrarea în cetate este 10 lei pe zi, pe persoană, intrarea în turnul cu ceas la fel, 10 lei pe persoană, aici taxa foto este de 30 lei, iar cea video de 40 lei, încă 10 lei pt. accesul în biserica din partea de sus a cetății și tot așa.

Nu e foarte scump, însă uneori aștepți ceva mai mult pentru acești bani. Mi-ar fi plăcut să văd scenete mult mai interesante, locuri în care spectatorii să intre chiar ei în rolul soldaților medievali. Sunt convins că la anul va fi mai bine! Oricum, felicitări pt. organizare! E interesant de privit, pentru o zi însă.

8 comments
  1. Taxa respectivă mi se pare abuzivă. E vorba de accesul într-un loc public, cu străzi publice, instituții publice (primărie, scoală, biserici…)

  2. E doar parerea ta!Am planificat de ceva vreme sa ajung la festival si nu am fost dezamagita. Am stat 4 din cele 5 zile si nici vorba de plictiseala, fara sa calc pe vreo terasa. Cred ca nu ai fost in locurile potrivite la timpul potrivit. De ex.,in Piata Robin Hood (Piata ratustelor) au fost spectacole interactive.
    Una din conditiile ca sa-ti placa la festival este sa agreezi istoria, pentru ca slava Domnului, informatii de gen gaseai la tot pasul. Singura conditie- sa fii cu adevarat interesat de asta si mai putin de aspectul comercial, al lincezirii pe terase.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *