Strada Xenofon din București, una din puținele străzi în trepte

Astăzi am participat la prima întâlnire simultană a comunității utilizatorilor de Instagram din România. #instameetRO s-a desfășurat simultan în mai bine de cinci județe din țară, ocazie cu care s-au închegat mai bine comunitățile locale.

Ne-am întâlnit în Parcul Carol din București unde am făcut primele fotografii și apoi am plecat prin împrejurimi. Coincidența a făcut să ajungem pe o străduță care tocmai acum este subiect de știri. Nu știam asta când am ajuns acolo. După ce a observat numele străzii Cristi ne-a întrebat dacă am văzut articolul din Adevărul în care se vorbește de ea, iar atunci ne-am dat seama că e vorba de o coincidență fericită.

Este vorba de Strada Xenofon, una din puținele străzi în trepte din București. Nu e singura, așa cum se spune în articolul menționat. Mai sunt câteva astfel de străzi în București, iar lista lor o puteți găsi aici. Totuși, din ce am văzut pe Simply Bucharest, majoritatea sunt în aceeași zonă.

Totuși Strada Xenofon parcă e cea mai bine întreținută, dacă se poate spune asta, în comparație cu restul. Probabil și pentru că se află imediat lângă hotelul Carol Parc. Prima oară când am văzut strada și hotelul așezat în capătul ei am avut impresia că văd un cadru din Santorini. Dacă vă uitați la aceste fotografii din Santorini veți vedea de ce zic asta.

Parcă seamănă așa, puțin, nu?

Strada Xenofon din București în fotografii

Din cele citite în articolul din Adevărul aflăm că strada are aproape 200 de ani vechime și este compusă din 70 de trepte. În capătul ei se află Palatul Șuter a cărui construcție a început în anul 1902. Acum s-a transformat în hotelul Carol Parc, așa cum ziceam mai sus.

E o stradă expresivă și prielnică pentru fotografii! 🙂

Strada Xenofon din București în fotografii Strada Xenofon din București în fotografii Strada Xenofon din București în fotografii Strada Xenofon din București în fotografii

1 comment
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *