Suntem profesionişti sau nu mai suntem?

În ultimele două zile în blogosfera din România a început să circule o leapşă iniţiată de Chinezu, Cristian China-Birta, intitulată “Suntem profesionişti sau nu mai suntem?”. Această leapsă a fost preluată încă de la început de mulţi bloggeri creându-se o listă imensă de persoane “profesioniste” din mediul online şi nu numai.

Printre “profesioniştii” nominalizaţi m-am regăsit şi eu în răspunsul lui Alex Dima la această leapşă. Iată cum m-a prezentat Alex în răspunsul său:

Sunt persoane pe care le apreciez foarte mult, persoane care au muncit să ajungă acolo unde sunt, fără a-i uita pe cei din jur. Din acest motiv, vreau să îl menţionez pe tânărul Asaftei Dragoş, pe care chiar pot spune că îl apreciez, atât pentru întreaga sa activitate cât şi în special, pentru cartea ce urmează să o lanseze, ,,Primii 10 paşi în fotografia digitală”.

Flatat fiind de această descriere m-am decis să fac şi eu o serie nominalizări ale unor persoane demne de un maxim respect. Voi începe să prezint “profesioniştii” din domeniul meu de activitate, fotografia.

Photobloggingul în onlineul românesc este destul de slab dezvoltat şi trece încă printr-o etapă de conturare, neexitând ceva bine definit. În ciuda acestui fapt pot nominaliza câţiva fotografi sau societăţi care au ajutat într-adevăr foarte mult comunitatea fotografilor din România.

Un prim fotograf nominalizat ar fi Stelian Păvălache, un personaj binecunoscut în special datorită proiectelor sale cu totul şi cu totul deosebite, proiecte pentru care merită tot respectul. Unul dintre cele mai cunoscute şi promovate proiecte ale sale este Satwa Guna, proiect în care fotograful prezintă printr-o serie de fotografii superbe viaţa şi oamenii dintr-un sat din Pakistan.

O a doua puternică influenţă în indistria foto din onlineul românesc este comunitatea Nikonişti.ro, comunitate care a reuşit să adune foarte mulţi membri şi să creeze o puternică legătură cu aceştia prin diverse proiecte ce apar lunar. Comunitatea Nikoniştilor din România este singura probabil care se ocupă de realizarea unor întâlniri regulate, de creearea unor concursuri pentru membrii comunităţii şi altor activităţi destul de dese.

Mihai Pintilie este de asemenea o persoană cu o posibiliă mare influenţă în photobloggingul din România. Prin proiectul său Avola.ro, proiect în care sunt implicat şi eu, a reuşit să creeze o comunitate relativ mare care cu siguranţă în viitorul apropriat va deveni chiar un brand. Felicitări Mihai pentru proiect!

Ieşind din latura foto a blogosferei trecem la cea a bloggerilor implicaţi în diverse proiecte online, proiecte cu o mare importanţă ce pot fi oricând menţionate.

Unul dintre cele mai mari proiecte ce s-a desfăşurat în onlineul românesc este probabil Let’s do it Romania, proiect reprezentat cu demnitate de Oana Brătilă în special health pharmacies pe canalele social media. Let’s do it Romania a reuşit să facă o Românie mai curată alături de peste 100.000 de oameni, lucru demn de apreciat.

O altă persoană care s-a implicat foarte mult într-un astfel de proiect a fost Chinezu. El a reuşit să aducă rugby-ul, pe lângă multe alte activităţi, în onlineul românesc, atrăgând astfel foarte mulţi fani ai acestui sport. Cristi, prin activităţile sale, prin diverse metode de promovare, a făcut echipa de rugby a României un adevărat brand, un brand ce se va păstra mult timp înainte.

Cam acestea sunt persoanele nominalizate de mine, cu siguranţă sunt multe altele care merită acelaşi respect însă pe moment acestea mi s-au părut a fi în vârf.

Vă invit să preluaţi această leapşă pe blogurile voastre şi să răspundeţi la întrebările:

1. Ce înseamnă pentru tine să fii profesionist în munca de zi cu zi?

2. Dă-mi un exemplu de situație în care cineva s-a purtat ca un profesionist și ți-a stârnit respectul sau admirația.

6 comments
 1. Si tu, Brutus? :)) O sa spuna lumea ca am venit cu banu’ eu, Mihai si Chinezu. :))

  Lasand gluma la o parte, ma simt in primul rand indatorata sa precizez (cu demnitate 😀 si mandrie!) ca am reusit sa facem curat alaturi de peste 200.000 (nu 100.000 :P) de oameni! Raportat la rezultatele din alte tari nu a fost un rezultat extraordinar, dar raportat la gradul de implicare civica din tara noastra, a fost un rezultat incredibil si un pas foarte mare facut de locuitorii acestei tari. Desigur, nu ne oprim aici! 😀

  Iti multumesc frumos pentru apreciere, Dragos. Voi prelua si eu, dar la cum ma stiu ca ma urnesc de greu sa scriu pe blog, sa nu va suparati pe mine daca o sa mai dureze 😀 >:D<

 2. Oana, noi deja l-am mituit pe Dragos, prin inmanarea premiului pentru “Cel mai activ fan pe canalele social media nikonisti.ro”, nu se mai poate face nimic, avem si dovada: http://dragosasaftei.ro/nikon-romania-celebrarea-celor-3-ani/ 😛

  Suntem incantati sa stim ca eforturile noastre se bucura de aprecierile voastre. Nu putem decat sa iti multumim, Dragos, pentru aprecieri si, totodata, tuturor acelora dintre voi care fac parte din aceasta comunitate. Sunt oameni minunati care fac lucruri extraordinare in fiecare zi.

  Voi prelua si eu pe blogul meu leapsa, vorba Oanei, sper sa ma urnesc in timp util si sa nu fie cu suparare daca va mai dura putin 🙂

  Flavius

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *