Teatru : "Iona" de Marin Sorescu

“Iona” , operă dramatică, a fost astăzi transpusă într-o piesă de teatru absurd prezentând teama de tăcere a personajului în cadrul discuţiei sale cu dublul său lăuntric, numit şi Iona. Căzând pradă unui somn adânc, Iona este adus într-o altă lume total difertă, într-o lume în care i se oferă libertatea totală însă şi captivitatea divină, ajungând a cădea într-un labirint ce nu va fi desluşit niciodată.

Încercând a evada din acel loc constată cu uşurinţă că se află în burta unui peşte, căzând pradă acestuia. Singurătatea ce-l înconjoară în acest loc îi creează o spaimă puternică, o frică de linşite, care, paradoxal îi conferă acestuia încrederea necesară în a-şi continua drumul.

Trezindu-se din acel vis nesfârşit constată că se află pe o plajă  plină de “burţi” prezentată ca fiind “un şir nesfârşit” simbolizând atât viaţa eternă cât şi moartea infinită, aceasta fiind cea necesară pentru a putea număra toţi peştii din ocean şi tot ghinionul de care are parte.

Finalul scenetei reprezintă imposibilitatea omului de a ieşi din limitele destinului său, fiind într-un continuu labirint al veţii din care nu poţi ieşi decât cu ajutorul actului suprem, moartea.

viagra bestellen alt=”” width=”248″ height=”384″ />

3 comments
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *