Teatru Masca: Una historia de tango și EX Libris

Ieri, în cadrul festivalului ”Primăvara teatrului” din Odorheiu-Secuiesc, Teatrul Masca a prezentat încă două piese de teatru (cea din prima seară s-a numit ”Pierrot Lunatecul” și puteți vedea aici impresii și fotografii), piese care au uimit încă din primele clipe publicul. Cele două scenete prezentate au fost ”Una historia de tango” și ”EX Libris”, cel din urmă reprezentând pantomima dusă într-o arie aparte care te ține în suspans tot timpul.

Una historia de tango

Teatru Masca - Una historia de tangoPiesa de teatru ”Una historia de tango” prezintă, în mai multe cadre, povești din istoria tangoului, a dansului prea-bine cunoscut, reușind să îmbine dansul cu spectacolul teatral într-un mod excelent. Iată cum prezintă Ioana Macarie piesa de teatru pe care ea însăși a creat-o:

O calatorie in timp prin cele mai importante etape ale tango-ului, povesti eterne intre un El si o Ea, personaje carismatice si o ambianta fina, UNA HISTORIA DE TANGO este un spectacol de dans pasional, puternic, plin de energie, un spectacol in care performanta este pe primul loc. Prezenta coregrafilor Doina si Florin Botis in rol de interpreti completeaza  trupa de actori a teatrului si aduc un plus de energie prin vitalitatea si prospetimea calitatii lor de miscare.

Pe mine piesa m-a acaparat încă din primele minute. Dansul, expresiile actorilor, decorul, toate au contribuit la pătrunderea ta, ca privitor, într-un cadru aparte, specific perioadei tango-ului. Era imposibil să nu îți placă piesa, mai ales că în fiecare minut apărea câte un moment care să te determine să fii atent și să urmărești firul poveștii.

EX Libris

Teatru Masca - EX Libris

Cea de a doua piesă a serii, ”EX Libris”, a fost una pe cât de interesantă pe atât de captivantă, în sensul că deveneai din ce în ce mai curios despre poveste și despre propriata viziune despre aceasta. A fost o piesă de teatru destul de diferită, însă extrem de plăcută și interesantă. Mihai Mălaimare, regizorul, spune următoarele despre această piesă:

Misterioase, cartile se deschid numai celor care vor sa inteleaga, celor care vor sa stie cum, de ce si pentru ce traisc.Adesea, ca o cheie care descuie porti interzise, ele poarta pe pagina de garda un desen marunt care cuprinde intreaga fiinta a cartii. Este o emblema, este un adevarat blazon de care se bucura, ca si oamenii, unele dintre cartile mai norocoase.

Trei dintre ele incearca sa va spuna astazi povestea unor scriitoare care au marcat prin opera lor sensibilitatea secolelor in care au trait.EX LIBRIS este un pact intre un artist plastic si o carte. Poate fi si unul intre spectatori si actorii care desprind din paginile cartii spectacolul lor. EX LIBRIS este un spectacol, dar si o forma speciala de INTALNIRE.

 

1 comment
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *