Trăind la înălţime

Superioritatea este lucrul ce defineşte întreaga natură fiind ţelul oricărei fiinţe. Trăind la înălţime, bucurându-te de superioritate îţi asiguri un anumit nivel buying online viagra greu de atins de restul fiinţelor din jurul tău.

Acelaşi lucru se regăseşte şi în cadrul micilor vieţuitoare stabilindu-se întotdeauna o ierarhie ce nu poate fi doborâtă însă locurile pot fi schimbate în funcţie de sacrificiile realizate.

iExif (ordinea din galerie)

 • 1. 1/160s, f/11, iso 200, white balance setat manual, Nikon D40 + 55-200 VR @200mm
 • 2. 1/200s, f/11, iso 200, white balance setat manual, Nikon D40 + 55-200 VR @200mm
12 comments
 1. extraordinar de clara. cum de-ti ies asa clare? f/stopul mare? ai mai prelucrat la ea? crop? chiar si asa, cat poti sa tai, ca d40u’ are 6mp… deci nu-nteleg 🙂
  felicitari, oricum. inca o dovada ca nu conteaza aparatul, ci fotograful.

  1. Multumesc! Nu am prelucrat nimic la ea decat i-am marit saturatia si am dat un sharp, atat. Obiectivul 55-200 VR e destul de sharp, mai ales la f/11-16. Asa e, D40-ul deja s-a imbatranit saracul insa nu imi pot permite altul. 🙂

   1. sa inteleg deci ca f/-ul are importanta la claritate. exista un f ideal pentru fiecare lungime a obiectivului? se gasesc informatiile astea undeva? in tutoriale n-am prea vazut, ii tot dau inainte cu iso si white balance, de parca as face-o vreodata manual :). e diferit f-ul ideal de exemplu la 200mm fata de 50mm?

    ce inseamna “i-ai dat un sharp”? 🙂

    dupa cum ziceam si se vede si in aceste imagini, d40u’ e o camera foarte buna, mai ales daca stii ce sa faci cu ea :). ce ti-ar trebui mai mult?

    1. Am nevoie de mai multe puncte de focus, mai multe cadre pe secunda, un sistem mai bun de focalizare si mai multi megapixeli pentru fotografia de stock. In fine, nu asta conteaza acum.

     In functie de fiecare obiectiv difera zona de maxim sharp. De exemplu la Nikon 50 1.8 obtii imagini foarte sharp de la f/3.2 sa zicem. La fel e si la alte obiective; in general daca ai sa zicem diafragma maxima f/4, obiectivul e foarte sharp intre f/5.6 si f/8, cam asa, dar nu e ceva stabilit.

     Sharp inseamna cat de clara e imaginea. In Photoshop exista functia Sharpen care ascute putin marginile obiectelor si le face mai clare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *