Tristeţe mascată de fotografii

De cele mai multe ori fotografiile trebuie realizate în aşa fel încât să transmită sentimente puternice, sentimente veridice trăite în momentul fotografierii.

Fotografiile din seria următoare au fost realizate într-un cadru larg pe “timp de sărbătoare” (la un festival), atribuindu-se astfel o stare euforică la majoritatea persoanelor.

Există însă şi momente triste, momente în care te gândeşti că probabil eşti norocos şi începi să apreciezi ceea ce ai, începi să apreciezi lucrurile fireşti de care alte persoane nu se pot bucura.

Voi lăsa în continuare fotografiile următoare să vorbească de la sine…

buy online propecia alt=”” width=”297″ height=”384″ />

iExif (ordinea din galerie)

 • 1. 1/100s, f/1.8, iso 400, Nikon D40 + 50mm 1.8
 • 2. 1/320s, f/1.8, iso 200, Nikon D40 + 50mm 1.8
 • 3. 1/80s, f/5.6, iso 200, Nikon D40 + 55-200 VR @ 180mm
 • 4. 1/500s, f/1.8, iso 400, Nikon D40 + 50mm 1.8
19 comments
 1. Felicitari. Foarte expresiv.

  O intrebare usor off-topic: te ajuta mult ca poti merge cu diafragma pana la 1.8 la obiectuvul de 50mm? adica, e diferenta mare fata de obiectivul de kit? deocamdata nu am decat 18-55

  1. @Tudor Marian, Nu stiu daca Dragos o sa fie de acord cu mine, dar imi permit sa-ti raspund eu la intrebare. Diafragma de 1.8 ajuta din doua puncte de vedere. In primul rand ca intra mai multa lumina, deci poti sa obtii timpi de expunere mai mari. Al doi-lea avantaj este campul de profunzime mult mai mic, fapt care ajuta mai ales in cazul portretelor.

   Mai mult, obiectivele fixe au optica net superiora fata de cele cu zoom.

   1. Asa e Mihai! Calitatea e mult mai mare si avantajele sunt multe, daca faci portrete si iti place un anumit gen de fotografie unde nu e implicata o actiune rapida e foarte util acest obiectiv.

    1. @A.Dragos, Vezi ca m-am abonat prin email la comentarii si nu am primit nimic, desi mi-ai raspuns. Nu pare sa fi intrat nimic in Junk. Poate arunci un ochi sa vezi daca e numai la mine problema, sau una generala…

     1. Ma voi uita si voi studia problema sa vad daca e de la tine sau e de la plugin, multumesc pentru instiintare. 🙂

  2. Ajuta foarte mult. Mie unul imi e greu insa ca sunt pe D40 si am focus manual tot timpul si pe lumina slaba e greu sa nimeresti focusul calumea din prima.
   Insa daca ai AF sau daca te-ai obisnuit cu focusul deja e mult mai usor si e foarte foarte misto. Cu 1.8 ai timpi de expunere foarte mici in multe multe situatii. Si da, diferenta de la 5.6 la 1.8 e uriasa! 🙂

 2. mie unul pozele astea imi inspira un sentiment de jale… se citeste pe fetele lor tristetea si parca reflecta problemele grele ce le-au depasit in viata 😀

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *