Turul ciclist al Tinutului Secuiesc – Etapa a doua

Turul Ciclist al Ținutului Secuiesc

Turul ciclist al Tinutului Secuiesc a ajuns aproape de final, ieri terminându-se și cea de a doua etapă a competiției. Fotografii și informații despre prima etapă puteți găsi aici. Traseul urmat de cicliști, Miercurea Ciuc – Harghita Băi – Brădești – Zetea – Liban – Gheorgheni – Miercurea Ciuc – Harghita băi, a fost unul destul de greu, competitorii fiind nevoiți să depună tot efortul încă de la început, având circa 4 cățărări grele pe tot parcursul acestuia.

A doua etapă a fost câştigată de ciclistul austriac, Florian Bissinger, acesta preluând şi tricoul albastru, cel al liderului clasamentului. La startul acestei etape s-au aliniat 73 de concurenți, din care 4 au abandonat încă din primii kilometri ai etapei. Viteza medie, în ciuda traseului anevoios, după primele două ore a fost de 40kmh. Startul a fost la ora 11:06, și primul concurent a trecut linia de final la 15:37, străbătând cei 180km cu o viteză medie de circa 40kmh.

Cea de a treia etapă, de azi, va fi împărțită pe două probe. Prima va consta într-un sprint individual de 8 kilometri la Harghita-Băi. Cea de a doua probă va fi pe un traseu de 120km între Miercurea Ciuc și Frumoasa, urmând ca, la final, să se încheie totul cu un circuit de 17 ture de câte 6 kilometri fiecare pe străzile din Miercurea Ciuc, orașul gazdă.

Mulțumesc Federației Române de Ciclismlui Chinezu și Cătălin Cirnu pentru această șansă! Veți putea citi articolele despre competiție și vedea toate fotografiile, în fiecare zi, pe sportlocal.ro, dar și aici pe blog. Promit să revin cu fotografii frumoase! Totodată mulțumesc Nikon România și SKIN Media pentru posibilitatea de a avea la mine mult îndrăgitul obiectiv Nikkor AF-S 10-24mm f/3.5-4.5 și teleobiectivul Nikkor AF-S 55-300mm f/4-5.6 VR.

Turul Ciclist al Ținutului Secuiesc

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *