Turul ciclist al Tinutului Secuiesc – Finalul etapei I

Prima zi din cadrul Turului Ciclist al Tinutului Secuiesc s-a încheiat cu o victorie pentru ciclistul grec, Ioannis Tamourdis, urmat fiind de Oleksandr Prevar pe locul al doilea și Vitaly Popkov pe al treilea loc al podiumului, amândoi fiind ucrainieni. Prima etapă s-a desfășurat pe ruta Tușnad – Pasul Nyegeres – Târgu Secuiesc – Sfântu Gheorghe – Târgu Secuiesc – Pasul Nyegeres – Miercurea-Ciuc, traseul având distanța de 183km.

Startul s-a dat la ora 11:08, iar primul concurent a ajuns la final la ora 15:26. Timpul grecului a fost foarte bun, ținând cont că în ciuda traseului, destul de anevoios în unele locuri, a reușit să obțină o viteză medie de peste 40km/h. De ce zic că a fost anevoios traseul? Unele curbe periculoase au făcut ca în prima oră a etapei doi cicliști să abandoneze, fiind accidentați și transportați cu salvarea de urgență la spitalul din Miercurea-Ciuc.

Turul ciclist al Ținutului Secuiesc

Amândoi cicliști se află însă înafara oricări pericol. Primul, un ciclist bulgar, a căzut într-o râpă, însă a fost externat la lăsarea serii din spital, iar al doilea ciclist, de la naționala Ungariei, a fost accidentat de o motocicletă a arbitrilor. Și el a scăpat doar cu câteva răni minore, însă amândoi au fost nevoiți să abandoneze această etapă.

Etapa de mâine, a doua etapă din Turul Ciclist al Ținutului Secuiesc, se va desfășura pe traseul Miercurea Ciuc – Brădești – Joseni – Gheorgheni – Miercurea-Ciuc – Harghita Băi, și va avea distanța de 182km. Din cauza unor probleme, nu am reușit astăzi să realizez fotografii de pe motocicletă, mâine în schimb voi urca pe una dintre acestea. 

Mulțumesc Federației Române de Ciclismlui Chinezu și Cătălin Cirnu pentru această șansă! Veți putea citi articolele despre competiție și vedea toate fotografiile, în fiecare zi, pe sportlocal.ro, dar și aici pe blog. Promit să revin cu fotografii frumoase! Totodată mulțumesc Nikon România și SKIN Media pentru posibilitatea de a avea la mine mult îndrăgitul obiectiv Nikkor AF-S 10-24mm f/3.5-4.5 și teleobiectivul Nikkor AF-S 55-300mm f/4-5.6 VR.

5 comments
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *