Un alt aspect al vieții

Un alt aspect al vieții

Iona de Marin Sorescu mi se pare una dintre cele mai bune opere dramatice pe care am citit-o până acum. Ador modul în care e abordată tema existenței și modul în care, inevitabil, fiecare dintre noi se regăsește în cuvintele rostite de Iona.

“Un sfert de viaţă îl pierdem făcînd legături. Tot felul de legături între idei, între fluturi, între lucruri şi praf. Totul curge aşa de repede, şi noi tot mai facem legături între subiect şi predicat. Trebuie să-i dăm drum vieţii, aşa cum ne vine exact, să nu mai încercăm să facem legături care nu ţin. De când spun cuvinte fără şir, simt că-mi recuperez ani frumoşi din viaţă”.

Acesta a fost unul dintre fragmentele care mi-a plăcut cel mai mult. L-am găsit a fi extreeeem de reprezentativ pentru ceea ce trăim noi acum. Încercăm să găsim explicații pentru cele mai simple lucruri și parcă nu mai avem timp să acordăm importanță celor mai importante și semnificative pentru noi.

Sub această idee am realizat fotografiile de mai jos. Pentru că în spatele fiecărui lucru există o infinitate de alte lucruri care-l definesc și că, nu toate aceste legături sunt cele ce contează, ci rezultatul final. Poate că ar trebui să privim altfel anumite lucruri. Sau poate nu.

Un alt aspect al vieții

4 comments
  1. da, is foarte frumoase intradevar. DIn pacate eu nu ma prea pot lauda cu cititul cartilor, ceea ce spun toti “nu am timp” este valabil si la mine, desi stiu ca daca chiar as vrea sa fac asta mi-as gasi timpul necesar.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *