Un an alături de HC Odorhei

În urmă cu un an, în august 2010, la începutul sezonului 2010-2011 de handball masculin, am devenit fotograful oficial al clubului HC Odorhei. Totodată cu schimbarea fotografului au mai avut loc foarte multe schimbări în componența echipei, dar și în modul de promovare al acesteia.

HC OdorheiCe a însemnat pentru mine acest an alături de HC Odorhei?

Job-ul la această echipă a fost primul meu job stabil, restul de până atunci ca și fotograf au fost de scurtă durată, proiectele finalizându-se relativ rapid. (realizare fotografii la anumite evenimente care nu țineau mai mult de 1-2 zile) Pentru mine a fost o provocare destul de mare acest nou job.

Din cauza faptului că partea tehnică nu mă ajuta destul de mult trebuia să dau la fiecare meci tot ce aveam mai bun fiind că aștepările erau destul de mari. Am și reușit zic eu. Am învățat în acest an foarte multe lucruri atât despre handbal, cât și despre fotografia la eveniment sportiv.

Acesta a fost al doilea an în care am realizat fotografii la meciurile de handball, și primul an ca fotograf oficial. Până să devin fotograful oficial al echipei handbal-ul era, pentru mine, un sport ca oricare altul căruia nu-i acordam foarte mare importanță.

Alături de HC Odorhei am învățat că există și sporturi definite de fair-play și un spirit competițional specific. În toată această perioadă nu am văzut nimic din ce e la fotbal de exemplu. Am ajuns să îmi placă foarte mult handbal-ul, am ajuns să țin enorm de mult la echipa HC Odorhei, echipă care anul acesta s-a clasat pe locul al II-lea!

Care au fost etapele prin care am trecut ca și fotograf?

În primele luni am fotografiat cu Nikon D40 și 55-200 VR + SB-600 (bliț). Nu era foarte ok. Lumina era puternică, deranja jucătorii, fotografiile nu ieșeau cum trebuie. Am cumpărat apoi obiectivul Nikkor AF-D 50mm f/1.8, obiectiv care pe D40 nu avea autofocus. Câteva luni am fotografiat cu Nikon D40 și acest obiectiv focalizând manual, lucru deloc ușor în momentul în care ai 14 jucători care se mișcă relativ rapid.

Din fericire în etapa returului am trecut la Nikon D7000 și, alături de 50 1.8, am reușit să realizez cadrele pe care le puteți vedea acum. Aici puteți vedea toate fotografiile și articolele realizate în cadrul acestui sezon, 2010-2011, la meciurile Odorheiului din campionatul național de handball masculin. Mai jos și pe pagina de Facebook puteți găsi o selecție a celor mai bune fotografii din acest sezon.

5 comments
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *