Urmărind natura: Cocoşarul

Cocoşarul (Turdus pilaris) face parte din familia Turdidae trăind în teritoriile împădurite din Europa şi Asia, fiind o pasăre migratoare care în timpul iernii călătoreşte buy viagra online spre sud într-un număr foarte mare, regăsindu-se mii de exemplare într-o astfel de migraţie. Cocoşarul, deseori, îşi are cuibul în copaci, trăind în grupuri mult mai mici faţă de restul păsărilor, hrănindu-se cu o gamă largă de insecte, viermi, moluşte şi fructe/seminţe ale anumitor copaci.

De obicei acesta se dezvoltă până la 30cm lungime fiind una dintre cele mai mari păsări migratoare exitente în Europa. Coloritul său este unul aparte, prezentând astfel pe partea anterioară pete negre pe un fundal uşor colorat (maroniu-portocaliu), spatele fiind în totalitate gri-maroniu cu diverse dungi albe, diferând în funcţie de sex.

Populaţiile de cocoşari sunt extinse pe o zonă largă, estimată la 10 milioane de km pătraţi cuprinzând foarte mulţi indivizi, existând până la 50 de milioane în întreaga Europă. Acestea din păcate datorită încălzirii globale şi a poluării naturii sunt pe cale de dispariţie, numărul cocoşarilor scăzând cu 30% în ultimii 15 ani.

Regn : Animalia
Fillum : Chordata
Clasa : Aves
Ordin : Passeriformes
Familia : Turdidae
Genul : Turdus
Specia : Turdus Pilaris

6 comments
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *