Urmărind natura : Scatiul

Scatiul, Carduelis spinus,  este o pasăre de talie mică din familia sticleţilor (Fringillidae), fiind răspândită în întreaga Europă, Asia şi Orientul Mijlociu. Scatiul prezintă un dimorfism sexual, diferenţa fiind creeată de culoare penajului şi a întregului corp, femela având culoare mai deschisă şi partea anterioară mai albicioasă.

Cuibul acestor păsări este construit spre vârful copacilor fiind înconjurat de licheni, accesul fiind destul de dificil pentru alte păsări. Femela depune în luna mai 4-5 ouă mici de culoare alb-albăstruie cu puncte roşiatice, puii eclzozând la circa 12-13 zile. În fiecare sezon se depun ouă de 2-3 ori creeându-se astfel un număr foarte mare de exemplare.

Păsările order viagra îşi petrec iarna în Europa Occidentală şi Europa de Sud, hrănindu-se în special cu seminţe, dar şi cu insecte din scoarţa copacilor. Scatiul are o lunime de aproximativ 13 centimetrii, anvergura aripilor atingând chiar şi 25, greutatea variind între 10 şi 18 grame. Acesta preferă zonele împădurite, părăsindu-le însă deseori pentru a pleca în căutarea hranei.

14 comments
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *