Voi câtă importanța acordați accesoriilor de calitate?

De multe ori mă aflu în postura de a recomanda unor persoane accesorii pentru echipamentul lor foto. Fie că sunt rugat, fie că răspund unor comentarii pe blog sau răspunsuri pe forum, ajung să recomand aproape în fiecare zi diverse accesorii. Eu prefer ca întotdeauna, dacă se poate, să pun calitatea mai presus de toate și să recomand produse care să țină în timp, dar care să ofere și o calitate aparte celui care le folosește. Aici intervin brandurile accesoriilor de calitate.

Voi începe o serie de articole pe blog despre importanța accesoriilor de calitate. Am tot văzut în ultima perioadă persoane care, neștiind ce produse să aleagă, se orientează strict către cele ieftine și de o calitate proastă. Am întâlnit persoane care și-au luat trei trepiede, spre exemplu, până să ajungă la unul de calitate, pentru că toate se rupseseră foarte rapid.

Iată cele trei articole din care va fi alcătuită această serie:

  • Trepiede
  • Genți, rucsacuri și huse
  • Filtre

Înainte de a începe cu primul articol aș vrea să știu părerea voastră despre importanța accesoriilor de calitate. Știu că la nivelul accesoriilor prețurile sunt destul de mari în momentul în care e vorba de o calitate mare, însă chiar și așa, cât buget ați fi dispuși să acordați pentru accesorii de calitate? 

Ce reprezintă pentru voi accesoriile de calitate? Câtă importanță acordați acestora?

3 comments
  1. Buna intrebare ! cei drept preturi sunt foarte mari si nu cred ca toata lumea si-ar permite sa isi cumpere asemenea accesorii.Eu de exemplu tot incerc sa imi cumpar un obiectiv si nu reusesc ca intervin alte prioritati si tot aman sa imi cumpar.Si foarte multa lume merg pe alte branduri mai putin cunoscute si care au alte calitati fata de cele consacrate.:)

  2. Depinde foarte mult de om. Sunt oameni care investesc in calitate, sunt oameni care cauta pretul cel mai mic si evident ca vom avea si o calitate mai proasta:)

  3. o buna regulă ce poate fi general valabilă este eliminarea capetelor de interval, adică minimele și maximele. Cu siguranță cel mai ieftin produs nu are prea multe calități. Iar despre cel mai scump produs se poate spune că de regulă se plătește mult prin simplul fapt ca aparține unui brand renumit.

    Eu când am în plan achiziții, verific în general toată plaja de produse și caut ceva review-uri. În funcție de specificații mă decid spre 1-2-3 produse care corespund criteriilor tehnice, si apoi mă uit la aspectul financiar. Mi s-a întâmplat de foarte multe ori să aleg produsul mai scump, pentru că mi-a inspirat că e mai durabil și/sau își va păstra valoarea mai bine.

    Faza cu trepiedele cred că e singura chestie la care mulți iau clapă. Inclusiv eu. Acum sunt la al treilea trepied care își îndeplinește cu brio funcțiile. Normal, e loc de îmbunătățire, dar financiar nu mi se justifică upgradeul.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *