Voltaj, drumul spre Eurovision: Pregătirile, partea a 2-a

Citește prima parte a fotoreportajului.

Mai sunt câteva ore până plec alături de Voltaj spre Craiova, orașul în care va avea loc finala națională Eurovision duminică, pe 8 martie, începând cu ora 20:30. La 5 dimineața mi-e pusă alarma la telefon, iar la 6 am pornit la drum. De-ndată ce termin de scris articolul fug spre centrul orașului la fotografiat până pe la ora 2, iar apoi am să profit de celelalte două-trei ore de somn care-mi mai rămân. Gândul mi-e la weekend-ul care stă să înceapă. La tot ce se va întâmpla la Craiova.

N-am mai fotografiat până acum la un astfel de eveniment și sunt curios de anvergura lui din punct de vedere organizatoric. Urmează multe repetiții, multe probe, multe ore petrecute la Sala Polivalentă din oraș, acolo unde s-a și montat scena și unde sunt așteptați peste 4.000 de oameni duminică.

Ziua de mâine o să înceapă pe la ora 10 cu primele probe. Trupa Voltaj a fost aleasă să intre prima în concurs, fără ca în acest an să se mai facă tragere la sorți. E-o poziție cu două tăișuri, cred. Așa cum oamenii te pot ține minte că ai fost primul, așa te și pot uita după ce mai trec alte două ore și văd încă 11 participanți, încă 11 spectacole într-un fel sau altul.

Partea bună e că prin votul nostru, al publicului, și cel al juriului poziția nr. 1 din spectacol ar putea fi menținută și în clasamentul final.

Vineri, sâmbătă și duminică am să rezum tot ce se întâmplă în drumul spre Eurovision (aproape) în mod real aici, pe blog, și pe Facebook. Cel puțin așa îmi propun. Dacă nu reușesc în timp real, atunci am să fac un rezumat la finalul zilei. Or să se întâmple multe lucruri frumoase pe lângă concurs, dar despre care am să vă povestesc la momentul potrivit.

Revenind la săptămâna aceasta, vă zic că a trecut extrem de repede. Ascultând toate detaliile care sunt de pregătit pentru finala din weekend îmi dau seama că în fiecare zi au fost de făcut o mulțime de lucruri. Probele de costume, repetițiile, pregătirile pentru show, materialele de susținere și așa mai departe. Atenția e împărțită în multe părți și cred că asta-i una dintre marile provocări pe care le au concurenții la un astfel de show TV.

Tot săptămâna aceasta a fost lansată și varianta în engleză a melodiei „De la capăt” – „All over again”, o puteți asculta aici. Să se întâmple lucrurile în așa fel încât melodia să fie cântată sub forma aceasta în Viena, la finala mare!

Ultimele zile petrecute în București s-au împărțit între interviuri la emisiuni radio și TV, repetiții și probe de tot felul pentru cele trei minute de show.

Am ajuns astfel la Europa FM, Magic FM și Pro FM, motiv pentru care m-am bucurat să văd cum arată și locurile din care se emit radio-urile pe care le ascult. Europa FM e favoritul meu de cele mai multe ori și m-am simțit bine să-i văd pe Vlad Petreanu și George Zafiu vorbind la matinal. În emisiunea lor ascultătorii au fost invitați la un radiovoting pe tema variantei în engleză a melodiei.

Ei nu știau că în studio se află Călin și Gabi de la Voltaj, intervenind și ei abia după câteva apeluri preluate în direct, moment în care doamna de la telefon fusese încântată și surprisă să le audă vocea.

Și-am să închei partea aceasta a reportajului reproducând vorbele lui Vlad Petreanu care spunea că europenii, străinii, merită să audă și o altă variantă a poveștilor românilor ajunși în țările lor să lucreze. Și să se gândească la faptul că oamenii n-au plecat de fericire și de bine din țară, ci de nevoie. Și că toți au fost nevoiți să facă sacrificii. Să își lase copiii în țară. Singuri, uneori. Și că pe lângă cei care fac lucruri mai puțin frumoase, sunt o mulțime de alți români care ne reprezintă cu mândrie și pe care ar trebui să îi susținem și noi, cu toții. Fără să îi judecăm.

Am să vă las acum cu fotografiile din această săptămână. Ne revedem de la Craiova! 🙂

24 februarie – Repetiții

voltaj-drumul-spre-eurovision-repetii-r3-rez-web-2 voltaj-drumul-spre-eurovision-repetii-r3-rez-web-5 voltaj-drumul-spre-eurovision-repetii-r3-rez-web-10 voltaj-drumul-spre-eurovision-repetii-r3-rez-web-11 voltaj-drumul-spre-eurovision-repetii-r3-rez-web-15 voltaj-drumul-spre-eurovision-repetii-r3-rez-web-17 voltaj-drumul-spre-eurovision-repetii-r3-rez-web-20 voltaj-drumul-spre-eurovision-repetii-r3-rez-web-23 voltaj-drumul-spre-eurovision-repetii-r3-rez-web-27 voltaj-drumul-spre-eurovision-repetii-r3-rez-web-29 voltaj-drumul-spre-eurovision-repetii-r3-rez-web-36 voltaj-drumul-spre-eurovision-repetii-r3-rez-web-37

03.03 – Repetiții

voltaj-drumul-spre-eurovision-repetitii-r3-2-web-res3 voltaj-drumul-spre-eurovision-repetitii-r3-2-web-res5 voltaj-drumul-spre-eurovision-repetitii-r3-2-web-res9 voltaj-drumul-spre-eurovision-repetitii-r3-2-web-res11 voltaj-drumul-spre-eurovision-repetitii-r3-2-web-res14 voltaj-drumul-spre-eurovision-repetitii-r3-2-web-res15 voltaj-drumul-spre-eurovision-repetitii-r3-2-web-res19 voltaj-drumul-spre-eurovision-repetitii-r3-2-web-res28

04.03 – „Semn” de la trupa concurentă, CEJ, întâlnit întâmplător într-o parcare

voltaj-drumul-spre -eurovision-europa-fm-web-res-1

04.03 – Interviu la Radio EuropaFM, matinalul cu Vlad Petreanu și George Zafiu

voltaj-drumul-spre-eurovision-europa-fm-web-res-2 voltaj-drumul-spre-eurovision-europa-fm-web-res-3 voltaj-drumul-spre-eurovision-europa-fm-web-res-5 voltaj-drumul-spre-eurovision-europa-fm-web-res-8 voltaj-drumul-spre-eurovision-europa-fm-web-res-9 voltaj-drumul-spre-eurovision-europa-fm-web-res-12 voltaj-drumul-spre-eurovision-europa-fm-web-res-13 voltaj-drumul-spre-eurovision-europa-fm-web-res-16 voltaj-drumul-spre-eurovision-europa-fm-web-res-18 voltaj-drumul-spre-eurovision-europa-fm-web-res-19 voltaj-drumul-spre-eurovision-europa-fm-web-res-21

05.03 – Interviu la Radio ProFM, matinalul cu Andrei Gheorghe și GreeG

voltaj-drumul-spre-eurovision-5-martie-web-res-1

05.03 – Interviu la Magic FM, matinalul cu Liana Stanciu și Raul Brebu

voltaj-drumul-spre-eurovision-5-martie-web-res-6 voltaj-drumul-spre-eurovision-5-martie-web-res-7 voltaj-drumul-spre-eurovision-5-martie-web-res-8

05.03 – Ultimele repetiții în București înainte de finala națională Eurovision

voltaj-drumul-spre-eurovision-5-martie-web-res-11 voltaj-drumul-spre-eurovision-5-martie-web-res-12

1 comment
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *