Voltaj, surpriză la Starea Civilă pentru doi tineri proaspăt căsătoriți

Era miercuri seara când m-a sunat Călin Goia să-mi povestească de ce urmau să facă. Mi-a plăcut mult încă de când am auzit, dar mi-a părut rău rapid pentru că nu aveam cum să ajung sâmbătă la fața locului. Ar fi trebuit să fiu prins în altă parte și să fotografiez tot o acțiune de Ziua Îndrăgostiților. Dar cum toate lucrurile se alinează când se întâmplă treburi faine, vineri am aflat că acțiunea la care eram prins se anulase, motiv pentru care în secunda următoare i-am zis lui Călin că pot ajunge.

Îmi imaginam că o să fie un moment emoționant pentru tinerii căsătoriți și mă gândeam deja la fotoreportajul pe care-l puteam face.

13 februarie

Totul a început vineri după-masa când băieții de la tehnic au venit la Casa Eliad să pregătească locul faptei. Ajunsesem la câteva minute după ce au sosit ei, dar mi-au trebuit alte 10 ca să mă pot apuca de fotografiat. Și asta pentru că rămăsesem fascinat de cum arată locul. Nu știam de clădirea asta. Cu atât mai mult nu știam că toate cununiile civile ale Sectorului 3 se desfășoară aici. „Ce locul frumos să spui da”, îmi ziceam când am intrat.

voltaj-valentines-day-pregatiri-lr-1 voltaj-valentines-day-pregatiri-lr-2 voltaj-valentines-day-pregatiri-lr-3

Urma să aflu apoi că este vorba de Casa Boierului Eliad, casă construită cu 200 de ani în urmă și restaurată de curând. Dar cred că este vorba de una dintre cele mai de calitate restaurări văzute de mine. Arată totul, așa cum o să vedeți și în fotografii, ca și cum te-ai uita la un film, dacă ar fi fost, de acum 200 de ani.

Ăsta-i culoarul timpului, așa îi zicem”, îmi spune administratorul clădirii. „Am venit aici să mă uit la băieți cum montează scena. Nu vreau să-i cicălesc, doar să-i rog să nu zgârie parchetul.”, continuă. L-am privit puțin dezamăgit, la început, gândindu-mă că urma să fie foarte insistent și mult prea protectiv, deși văzuse că băieții de la tehnic lucrau foarte îngrijit. Apoi, pe măsură ce mi-a mai povestit despre clădire, am început să înțeleg grija lui.

voltaj-valentines-day-pregatiri-lr-4 voltaj-valentines-day-pregatiri-lr-7 voltaj-valentines-day-pregatiri-lr-9 voltaj-valentines-day-pregatiri-lr-10 voltaj-valentines-day-pregatiri-lr-13 voltaj-valentines-day-pregatiri-lr-14 voltaj-valentines-day-pregatiri-lr-15 voltaj-valentines-day-pregatiri-lr-18 voltaj-valentines-day-pregatiri-lr-20 voltaj-valentines-day-pregatiri-lr-22

Este monument istoric și nu avem voie să modificăm nimic, după restaurare totul trebuie păstrat exact așa. Sobele din fiecare cameră sunt exact cele de acum 200 de ani. Dacă se ciobește vreuna trebuie să o lăsăm așa.”

În tot acest timp am continuat să fotografiez cum sala în care urma să aibă loc surpriza se transforma. Nu-mi imaginam la început unde avea să încapă atât de mult echipament, dar spre final nu-mi venea să cred cum totul a putut fi mascat atât de elegant de cortina din față. Tot echipamentul încăpuse în mai puțin de 12 metri pătrați. Și vorbim de 5 oameni care aveau să cânte live.

voltaj-valentines-day-pregatiri-lr-25 voltaj-valentines-day-pregatiri-lr-28 voltaj-valentines-day-pregatiri-lr-29 voltaj-valentines-day-pregatiri-lr-30 voltaj-valentines-day-pregatiri-lr-38 voltaj-valentines-day-pregatiri-lr-40 voltaj-valentines-day-pregatiri-lr-42 voltaj-valentines-day-pregatiri-lr-46 voltaj-valentines-day-pregatiri-lr-44 voltaj-valentines-day-pregatiri-lr-43 voltaj-valentines-day-pregatiri-lr-47 voltaj-valentines-day-pregatiri-lr-57 voltaj-valentines-day-pregatiri-lr-62

Și cortina de care vă zic urma să cadă exact când începeau băieții să cânte. După ce ajungeau mirii în sală. Și nu cade oricum, ci datorită unui sistem de elctromagneți controlat de la distanță. Am fost tare curios cum se întâmplă toată treaba cu montarea unei scene într-un astfel de loc.

Așa am aflat de la Nepotu’, parte a formației pentru unele melodii și parte a echipei tehnice, că în stațiile centrale intră 40 de cabluri separate. 40 de cabluri conectate în alte 40 de intrări/dispozitivie. Și asta fără prelungirea lor.

Cât a durat instalarea completă a scenei? 2 ore, cu tot cu probele de sunet. 2 ore.

14 februarie

Ziua surprizei. Era ora 12 când am intrat cu băieții de la Voltaj în sala unde urma să se întâmple totul. Ne-am petrecut următoarea oră în spatele cortinei. Nimeni în afară de echipa primăriei și Primarul nu mai știa de surpriză.

voltaj-valentines-day-concert-lr-5 voltaj-valentines-day-concert-lr-4

Printre râsete, glume, probe și scenarii a trecut ora și-a venit momentul cununiei în sine. Cei doi tineri au zis da, iar apoi au fost chemați de Primarul Sectorului 3, Robert Negoiță, în sala unde ne-aflam noi. „Avem o surpriză pentru voi. Așa vrem să vă urăm Casă de Piatră.”

voltaj-valentines-day-concert-lr-9 voltaj-valentines-day-concert-lr-11 voltaj-valentines-day-concert-lr-13 voltaj-valentines-day-concert-lr-16 voltaj-valentines-day-concert-lr-18 voltaj-valentines-day-concert-lr-20 voltaj-valentines-day-concert-lr-27 voltaj-valentines-day-concert-lr-24

Au început să se audă primele măsuri din melodia De la capăt, a căzut cortina, și dintr-o dată mirii au văzut cum la cununia lor civilă cântă chiar Voltaj. Reacțiile au fost pe măsura așteptărilor. Lacrimi de bucurie, zâmbete și multă fericire.

Ba chiar și dans pe versurile melodiei Pic Pic. Cum a ieșit totul vedeți în imagini. Cert e c-a fost un moment plin de bucurie din partea tuturor. „Ne bucurăm că putem să punem astfel de idei în practică”, spunea Călin Goia cu câteva minute înainte de surpriza în sine.

M-am bucurat mult și eu c-am reușit să iau parte la momentul acesta. Frumos mod de a nu uita absolut deloc cum a fost la cununia ta civilă. Sunt sigur că cei doi tineri proaspăt căsătoriți or să țină minte fiecare detaliu.

Reacția lor o puteți vedea și-n materialul filmat de cei de la Observator.

voltaj-valentines-day-concert-lr-30 voltaj-valentines-day-concert-lr-31 voltaj-valentines-day-concert-lr-35 voltaj-valentines-day-concert-lr-37 voltaj-valentines-day-concert-lr-38 voltaj-valentines-day-concert-lr-39 voltaj-valentines-day-concert-lr-40 voltaj-valentines-day-concert-lr-42 voltaj-valentines-day-concert-lr-47 voltaj-valentines-day-concert-lr-52 voltaj-valentines-day-concert-lr-54 voltaj-valentines-day-concert-lr-84 voltaj-valentines-day-concert-lr-80 voltaj-valentines-day-concert-lr-78 voltaj-valentines-day-concert-lr-72 voltaj-valentines-day-concert-lr-70 voltaj-valentines-day-concert-lr-66 voltaj-valentines-day-concert-lr-64 voltaj-valentines-day-concert-lr-62 voltaj-valentines-day-concert-lr-59

1 comment
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *