Weekend Autonom: Transbucegiul în drum spre casă

Era ora prâznului când porneam din București spre casă, cu un mic ocol în gând. Din vară îmi plănuisem să urc pe Transbucegi, dar n-a fost să fie. Așa că mi-am zis ca fix acum, în timpul unor zile de toamnă capricioasă, să-mi încerc norocul.

Din București până în Sinaia totul părea să fie prielnic pentru cum mă gândeam eu că vor fi urcarea pe Transbucegi și peisajul de la peste 1800m altitudine. Îmi și imaginam că am să urc deasupra platoului de ceață care părea să se intensifice destul de mult. Aveam deja în gând fotografiile pe care le puteam face.

Ajuns în Sinaia, am făcut stânga pe drumul spre Târgoviște și am început să urc timp de vreo 10 minute până la intersecția cu Drumul Județean 713, unde am făcut dreapta ca urc pe el. De aici urmau vreo 15 kilometri, dacă bine țin minte, de urcare până pe platoul Bucegilor. Ceața pe care o văzusem jos acum nu făcea decât să se intesifice din ce în ce mai mult. Iar speranța mea că o să ajung cumva deasupra ei era din ce în ce mai puțin încurajatoare.

weekend-autonom-octombrie-1 weekend-autonom-octombrie-16 weekend-autonom-octombrie-15 weekend-autonom-octombrie-14 weekend-autonom-octombrie-13 weekend-autonom-octombrie-12 weekend-autonom-octombrie-11 weekend-autonom-octombrie-10 weekend-autonom-octombrie-9 weekend-autonom-octombrie-8 weekend-autonom-octombrie-7 weekend-autonom-octombrie-6 weekend-autonom-octombrie-5 weekend-autonom-octombrie-4 weekend-autonom-octombrie-3 weekend-autonom-octombrie-2

Mi-am confirmat lucrul ăsta când am ajuns sus pe platou. Nu vedeam nimic mai departe de 2-3 metri în orice direcție priveam. Puteam doar să-mi imaginez peisajul, dar asta o făcusem tot drumul. N-am zăbovit prea mult, pentru că progrnoza n-arăta o schimbare de vreme pe următoarele multe ore (apoi și zile), așa că am făcut cale de întoarcere și-am încercat, pe cât am putut, să fotografiez puțin din ce mi s-a arătat pe parcursul traseului, dar și mașina care m-a însoțit.

În acest #WeekendAutonom am călătorit cu un VW Jetta preluat de la Autonom, partenerul seriei de reportaje prin România care ar fi trebuit să înceapă cu o reușită pe Transbucegi. Mi-am propus ca altărui de Autonom să parcurg lunar câte un traseu frumos din România (pe durata unui weekend) și să revin aici cu fotografii și povești de călătorie.

Prima încercare se pare că-i doar o încercare, din cauza vremii, dar planurile pentru următoarele ture or să „spele” ceața de acum care a avut grijă să mă însoțească tot weekend-ul.

Revenind la mașină, e bine de știut că nu e vorba de un diesel, ci de un VW Jetta benzinar, cu un motor de 1.2l, confortabil la drum, oarecum sportiv dacă-l atenționezi dinainte și plăcut de condus. Am făcut mai bine de 900 de kilometri împreună pe tot felul de drumuri.

Mașina poate fi închiriată de la Autonom cu aproximativ 60 de euro/zi. Dacă plănuiți să mergeți cu familia ori cu mai mulți prieteni, cu atât mai bine. E suficient de spațioasă la interior, iar portbgajul poate găzdui lejer bagaje pentru câteva zile bune de călătorii.

Dar să revenim la imagini. Pe cele de pe Transbucegi le-ați văzut. În continuare vă invit să aruncați un ochi peste celelalte cadre pe care am reușit să le surprind între picăturile de ploaie și valurile de ceață. Rămâne să revin într-un următor #WeekendAutonom cu o serie mai cuprinzătoare de peisaje, locuri și povești. 🙂

1 weekend-autonom-octombrie-19 1 weekend-autonom-octombrie-67 1 weekend-autonom-octombrie-66 1 weekend-autonom-octombrie-64 1 weekend-autonom-octombrie-59 1 weekend-autonom-octombrie-57 1 weekend-autonom-octombrie-56 1 weekend-autonom-octombrie-53 1 weekend-autonom-octombrie-47 1 weekend-autonom-octombrie-45 1 weekend-autonom-octombrie-39 1 weekend-autonom-octombrie-37 1 weekend-autonom-octombrie-35 1 weekend-autonom-octombrie-34 1 weekend-autonom-octombrie-31 1 weekend-autonom-octombrie-30 1 weekend-autonom-octombrie-27 1 weekend-autonom-octombrie-24

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *