Zbor peste Transilvania: Munții Bucegi

Proiectul ”Zbor peste Transilvania” a ajuns la cel de-al 3-lea articol. Până acum ați putut vedea din aer, din zbor, orașul Brașov și Râșnov, două așezări urbane impresionante prin frumusețea lor vizibilă mai ales din aer. Între fotografiile din articolele precedente s-au putut regăsi Cetatea Râșnovului, Poiana Brașov, Piața Sfatului, Biserica Neagră și multe obiective interesante din zonele vizate.

Articolul de azi este unul mai special. Pentru mine e cel care mi-a ajuns la suflet cel mai repede. De mult timp îmi doresc să văd Munții Bucegi la altitudinea de 2500m, să ajung la Crucea Caraiman sau Vf. Omu și să asimilez măcar cu privirea frumusețea întregului peisaj. Episodul acesta din proiect vă aduce în zona Munților Bucegi, la o altitudine destul de mare, aproape cea mai mare din România.

Pentru început Munții Bucegi ne-au întâmpinat cu o serie de peisaje superbe. Stânci ascuțite, văi abrupte, păduri întregi și luminișuri se aștern deodată în fața ta în momentul în care pășești pe tărâmul acestor munți. Momentul cel mai frumos a fost atunci când în față aveam priveliștea Munților Bucegi și în spate cea a Munților Piatra Craiului. A fost un moment special care a beneficiat de o sincronizare excelentă.

Zbor peste Transilvania: Munții Bucegi și Piatra Craiului

După ce am survolat această latură a masivului, ne-am îndreptat spre Vf. Omu și Crucea Caraiman, sau Crucea Eroilor Neamului. Vf. Omu se află la altitudinea de 2505m, fiind al 11-lea vârf din România, la o distanță de 39m de Vârfu Moldoveanu, cel mai înalt punct al țării. Vf. Omu este cel mai înalt punct din Munții Bucegi, de aici deschizându-se o priveliște superbă asupra ținutului Munteniei și al Transilvaniei.

Zbor peste Transilvania: Vârful Omu

Cel mai impresionant obiectiv din Munții Bucegi este Crucea Caraiman, cel puțin pentru mine. Înălțată în anii 1926-1928, Crucea Eroilor Neamului reprezintă o adevărată revoluție arhitecturală, fiind plasată la altitudinea de 2291m. Monumentul este închinat eroilor români decedați în Primul Război Mondial. Indiferent cum ajungeți la ea, pe unul dintre trasee sau cu telecabina, vă recomand să o vedeți, este absolut superbă!

Proiectul ”Zbor peste Transilvania” este realizat de mine, Dragoș Asaftei împreună cu Kronfly.ro și Călin Manea, și poate fi urmărit prin RSS feed, aici pe blog sau pe rețelele de socializate, TwitterFacebook și Google+.

Zbor peste Transilvania: Crucea Caraiman

Zbor peste Transilvania: Crucea Caraiman

Zbor peste Transilvania: Munții Bucegi

Zbor peste Transilvania: Munții Bucegi

Zbor peste Transilvania: Munții Bucegi

Zbor peste Transilvania: Munții Bucegi

7 comments
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *