Black Friday 2018: Cele mai bune oferte la aparatură foto

Mai sunt doar câteva ore până când se dă startul campaniilor de reduceri de Black Friday din acest an. Cele mai multe magazine își deschid „porțile online” la miezul nopții, ori cu câteva ore înainte pentru clienții care și-au făcut „temele”. Așa se întâmplă și la F64, unde ai șansa să vezi prețurile reduse cu 2 ore înainte de startul oficial al campaniei, asta dacă ți le-ai adăugat deja în wishlist.

În acest articol am să îți semnalez ofertele care mi se par cele mai atractive, cele pe care ți le recomand, împreună cu alte sfaturi utile în cazul în care te afli la prima achiziție de echipament foto. Să începem!

UPDATE: 64 de noi produse în oferta de Black Friday

Valul nou de reduceri de Black Friday aduce la F64, printre alte 64 de noi produse, și:

Veți mai regăsi noi modele de aparate foto, obiective, drone, dar și mai multe accesorii după această actualizare a listei de promoții.

Vezi toate ofertele de Black Friday la F64

UPDATE: Top cele mai bune oferte pe categorii de produse

Vrei să îți cumperi primul aparat foto?

Trebuie în primul rând să te decizi dacă vrei un mirrorless sau un D-SLR. Despre diferențele între tipurile de camere foto am povestit aici. Fiecare dintre ele te pot ajuta să îți faci treaba, rămâne doar să te decizi te sistemul în care vrei să investești, căci achizițiile nu se vor opri doar la kit-ul pe care l-ai ochit. Mai mult ca sigur că vei simți nevoia altor obiective și accesorii, așa că e important să te simți confortabil cu sistemul ales, ca să nu fii nevoit să îl schimbi foarte curând.

Dacă vrei un kit D-SLR, îți pot spune că Nikon D3500 + 18-55mm VR va avea un preț bun, la fel cum se va întâmpla și cu Canon 200D + 18-55mm IS. Pe ambele le vei putea cumpăra la prețuri sub 2.000 de lei.

UPDATE: Kit-ul Nikon D3500 costă 1.900 de lei, iar cel cu Canon 200D costă 2.200 de lei.

În cazul în care optezi pentru un mirrorless, îți recomand kit-ul format in Sony A6300 și 16-50mm OSS. Sony a investit mult în acest sistem, care se dezvoltă accentuat în continuu. Mirrorless-urile Sony se apropie rapid ca volum de vânzări de cele ale D-SLR-urilor. Vei putea lua kit-ul acesta cu aproximativ 3.000 e lei, estimez eu.

UPDATE: Kit-ul acesta se vinde în acest weekend cu 3.500 de lei.

O alternativă la acest pachet, dar și cu un preț mai mic, este Olympus E-M10 + 14-42mm, al cărui preț ar putea scădea la aproximativ 2.000 de lei.

UPDATE: Kit-ul Olympus s-a „dublat”, așa că are și teleobiectiv inclus, și costă 2.400 de lei.

Nu vrei nici mirrorless, nici D-SLR? O soluție avantajoasă ar fi un aparat foto compact avansat, care îmbină specificații tehnice avansate cu un corp compact. Despre aceste aparate am scris aiciCanon G7X Mark II e-o variantă bună în acest caz. L-am testat pe parcursul articolul menționat. Prețul de BF este de 2.200 de lei. Și Sony RX100 Mark IV va avea un preț avantajos, costă acum 2.700 de lei.

Cauți obiective pentru D-SLR-ul sau mirrorless-ul pe care îl ai deja?

An de an s-au „consacrat” mai multe tipuri de oferte pentru obiective foto și cel mai probabil se vor regăsi și anul acesta.

  • Dacă urmărești obiectivele Sigma ART, le vei putea lua la prețuri cu aproximativ 20% mai mici; la fel se va întâmpla și în cazul mai multor obiective din gama corespondentă de la Tamron. Cel de 45mm cu f/1.8 va fi cu siguranță la un preț avantajos. UPDATE: Costă cu 33% mai puțin. Reducere mare au și obiectivele macro Tamron 90mm 2.8.
  • Obiectivele de 50mm f/1.8 ale fiecărui brand vor fi și ele reduse. Cel pentru mirrorless-urile Sony e deja anunțat ca fiind la ofertă bună, însă situația va fi la fel și pentru cele produse de Canon ori Nikon.

Mai mult informații vom afla spre seară. Totuși, dacă te afli în căutarea unui obiectiv în completarea kit-ului pe care îl ai (format, mai mult ca sigur, cu obiectivul de 18-55mm), atunci ai putea lua în calcul următoarele variante:

Dronele – fenomenul momentului

Cum dronele au devenit deja un „must-have” (dar și cauzatoare de probleme pentru cei care nu se învață cu limitele ori nu sunt responsabili în utilizarea lor), vedetele în această campanie de Black Friday vor fi:

  • DJI Mavic Air Combo – dronă de dimensiuni mici, care nu trebuie înmatriculată (cântărind sub 500g), care filmează 4K și fotografiază la o rezoluție de 12MP; prețul pachetului fly more (cu 2 baterii în plus și alte accesorii) ar putea ajunge la aproximativ 4.000 de lei. UPDATE: Prețul pachetului combo este de 4.350 de lei.
  • DJI Phantom 4 Advanced – dronă de dimensiuni mai mari, mai „zdravănă”, cu o cameră a cărui senzor are 1 inch, deci e capabilă să scoată imagini mai bune în lumină slabă; prețul ei ar putea să scadă sub 5.000 de lei. UPDATE: Am estimat bine, se vinde cu 5.000 de lei.

Cu siguranță și accesoriile & echipamentele de studio vor avea prețuri atractive, rămânând să aflăm de ele puțin mai târziu.

Așa cum am zis, revin după startul campaniei cu recomandările mele.

Cumpărături cu spor! 🙂

2 comments
  1. Mi-am făcut iluzii când ai scris inițial ca Mavic Air Fly More o să fie undeva pe la 3500 lei. Mi se părea și mie prea mare diferența, dar am sperat că ai informații “de la sursă” 🙂 Anyway, am prins un Mavic air (no combo) și am mai luat o baterie, să fie.

    1. Așa bănuiam după mai multe „calcule”, dar n-a fost să fie. Urmează o rundă de reduceri pe site-ul DJI săptămâna viitoare. Poate prinzi acolo mai multe accesorii, doar să te descurci cu livrarea, căci nu mai livrează în țara noastră.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *