Bogdan Ciungara – photoblogger la început de drum

În urmă cu aproape o săptămână anunţam lansarea unui nou proiect numit “Tineri fotografi, proaspeţi photobloggeri”, proiect ce are ca scop susţinerea photobloggerilor cu potenţial aflaţi la început de drum. Am primit foarte multe propuneri şi comentarii cu adresele photobloggerilor şi mi-a fost destul de greu să aleg.

Am stat, am verificat fiecare link, m-am uitat la fotografii şi la blog şi aşa am reuşit să departajez şi să aleg n prim proaspăt photoblogger. Criteriile de alegere au fost atât pe baza fotografiilor cât şi a blogurilor, punând accent în sepcial pe structură, subiectele abordate şi accesibilitatea în vizualizarea fotografiilor.

Primul photoblogger pe care îl voi susţine timp de două săptămâni printr-un banner în sidebar şi prin acest articol este Bogdan Ciungara.

Blogul său m-a atras încă de la început. Mi-a plăcut faptul că structura permite accesul rapid la fotografiile dorite. Puteţi găsi în meniul din header o listă cu categoriile existente şi dacă alegeţi una veţi vedea imediat o listă cu toate articolele existente. Ce mi-a plăcut foarte mult este faptul că se pot găsi foarte multe specii de mamifere şi păsări, având la dispoziţie atât fotografii cu acestea cât şi texte.

Imi mai place faptul că tot în header este şi un slider cu câteva articole şi fotografii permiţându-vă astfel accesul rapid la acestea. Pagina de început este destul de bine structurată şi se încarcă foarte rapid, în articole existând însă un timp de încărcare mai lung, însă acceptabil.

Trecând de la partea cu bloggingul la fotografie pot spune că am văzut foarte multe fotografii care mi-au plăcut, în special în categoria cu păsări. Sunt uimit de faptul că a reuşit să surprindă foarte multe specii în ipostaze foarte interesante. Iată câteva fotografii cu păsări care mi-au plăcut în mod deosebit:

acomplia buy online href=”http://www.benny-photo.com/images/stories/animale/graur/graur-4.jpg”>

Majoritatea fotografiilor sunt destul de bine realizate însă la partea tehnică ar mai fi de lucrat. Am văzut în mai multe fotografii păsări mişcare din cauza timpului probabil mult prea lung de expunere. Acest lucru nu poate fi corectat însă din post-procesare fiind necesară astfel o atenţie sporită în momentul declanşării.

La categoria cu fotografii de la evenimente mi-a atras atenţia articolul cu Transilvania AeroShow, un articol foarte bine realizat cu fotografii reuşite! O fotografie foarte bine realizată şi interesantă mi s-a părut a fi următoarea:

Şi restul fotografiile sunt la fel de reuşite motiv pentru care doresc să-l felicit pe Bogdan pentru această serie! Iată încă o fotografie care mi-a plăcut foarte mult:

Per total combinând bloggingul cu fotografia rezultatul este unul foarte bun pentru început! Mi-ar plăcea totuşi să văd o altă temă a blogului, una mai potrivită pentru fotografie, însă este destul de ok şi aceasta. Un singur lucru ar fi de obiectat, faptul că nu poţi da click pe titlul articolului pe prima pagină.

În rest doresc să îi urez mult succes lui Bogdan Ciungara cu photobloggingul şi îl aştept cu un banner la adragosphoto at gmail dot com pentru a-l ţine în sidebar timp de două săptămâni.

Puteţi face în continuare propuneri de proaspeţi photobloggeri atât în acest articol cât şi în articolul iniţial. Următorul photoblogger îl voi susţine peste două săptămâni!

3 comments
 1. Salut tuturor

  Sunt surprins ca m-ai ales…
  Ma bucur si vreau sa-ti multumesc.
  Sper ca si cu ajutorul tau si cu unele reactii care le-am primit la adresa blogului meu sa-l pot face sa arate mai bine.

  Referitur la fotografii….ai perfecta dreptate cu cele miscate dar….asta e teleobiectivele luminoase costa, iar “pasarile zboara”. Cine face fotografie de wildlife stie la ce ma refer.
  Tema/aspectul sitului va fi schimbat in curand.
  Multumesc si tinem legatura

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *