Bucuria simplă a unei fotografii

Bucuria simplă a unei fotografii

Era sfârșitul lunii februarie, anul trecut. Doream să public de 1 martie, odată cu venirea primăverii, o serie de fotografii cu niște ghiocei. Desigur, fotografiile cu ghiocei sunt atât de des întâlnite în acea perioadă a anului încât e greu să ieși în evidență cu ceva anume. Și atunci a început provocarea. Am căutat câțiva ghiocei și apoi m-am tot gândit cum să-i fotografiez.

Priveam prin cameră cu speranța că ceva, orice, îmi va da o idee. Și am avut noroc, pot spune. Uitându-mă la un acvariu mai vechi m-am gândit că l-aș putea umple cu apă și să pun un ghiocel în el. Zis și făcut. Am băgat ghiocelul în apă, i-am pus o greutate în partea dreaptă a tulpinii penru că altfel nu voia să stea și am început să-l fotografiez de partea cealaltă a acvariului. Pentru a obține un fundal mai plăcut am stropit cu un pulverizator atât partea din față a acvariului, cât și partea din față.

Rezultatul îl puteți vedea mai sus. La câteva zile distanță am repetat experiența cu un trandafir, iar rezultatul m-a încântat atât de mult. În ambele cazuri, în primele clipe după ce am văzut rezultatele pe care le-am obținut, aveam așa o bucurie pe care mi-e greu s-o descriu în cuvinte. E o bucurie simplă, o bucurie stârnită dintr-o fotografie pe care am realizat-o din dorința de a obține ceva frumos. Din pasiune, până la urmă.

Și probabil că aici e și sursa bucuriei. Pasiunea pentru ceva anume, indiferent ce ar fi. Așa iau naștere multe din bucuriile simple pe care nu ai cu ce să le compari. Din sentimentele pe care le avem pentru anumite persoane din jurul nostru, din iubirea pentru ea, din micile gesturi iau naștere bucuriile simple.

Puteți dărui și voi o bucurie! Înscrieți-vă în campania Dăruiește o bucurie inițiată de Volksbank și alege o bucurie pe care vrei să ți-o implinești ție sau unei alte persoane. La sfârșit, după o jurizare și un vot public, vei putea câștiga 1000 de euro care să te ajute să-ți îndeplinești această bucurie. 🙂

Bucuria simplă a unei fotografii

1 comment
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *