Campionatul Național de off-road – Canionul României

În urmă cu câteva zile am primit un mail în care eram anunțat, de FRCOR, Federația Română de Competiții Off-Road, că peste o săptămână va avea lor Campionatul Național de off-road – Canionul României. Mailul suna cam așa:

Bună ziua,

Avem plăcerea de a vă anunța, din partea FRCOR, faptul că în perioada 1-2 august 2011, la Canionul României, se va organiza Campionatul Național de off-road – Canionul României, competiție care, spre deosebire de cele de până acum va fi implicată într-un procent mare în mediul online. Astfel, ați fost selectat alături de încă doi bloggeri nișați (video și text) să participați în calitate de photoblogger oficial al evenimentului.

Ce înseamnă acest lucru?

  • va trebui să fiți prezenți în ambele zile ale evenimentului (mâncarea și cazarea sunt asigurate)
  • în timpul evenimentului trebuie să postați pe rețelele de socializare fotografii și impresii
  • seara trebuie să livrați 100 de fotografii din care 75 să fie publicate în articolul din ziua următoare
  • trebuie în total să scrieți trei articole, două în timpul evenimentului și unul ca rezumat

Detaliile financiare le veți primi într-un alt mail.

O zi bună!

Am fost foarte încântat în momentul în care am primit acest mail, dar se iviseră două problemă. Cum pot să fac fotografii în același timp cu D-SLR-ul și să și postez alte fotografii pe rețelele de socializare, trei la număr? Cum procesez 100 de fotografii în fiecare seară ținând cont că momentan nu am laptop? Cum?!

Am tot încercat să găsesc soluții pentru că îmi doream enorm de mult să particip la eveniment, e unul dintre evenimentele mele preferate. Bun, m-am hotărât. E timpul să îmi iau un laptop dedicat editării foto și o tabletă, desigur, nu doar pentru acest eveniment. Cu aceste achiziții aș reuși să acopăr cam tot ce a nevoie pe o perioadă lungă de timp. Am intrat pe quickmobile.ro și am căutat și tot căutat laptopul potrivit.

L-am găsit. E vorba de un Dell XPS 15Z 2ND, exact ceea ce aveam nevoie. Placă video dedicată de 1GB, 6GB RAM, procesor i5 de 2,3GHZ, și un HDD de 500GB. Bun, acum eram pregătit pe partea editării foto/video pentru eveniment, mai aveam nevoie de o tabletă. Tot aici am găsti tableta care avea să-mi mulțumească toate dorințele. Samsung Galaxy Tab 10.1 mă va însoți de acum la fiecare eveniment. Android 2.3, procesor dual-core de 1GHZ, 1GB ram și un display de 10 inchi era tot ce aveam nevoie.

Au sosit și zilele evenimentului

Am pornit alături de ceilalți doi bloggeri spre Canionul României, în mare știam unde e, dar nu aveam adresa exactă. Am mers cât am mers și a trebuit să ieșim de pe drumul normal și să intrăm pe unul forestier. De aici am pierdut indicatoarele și nu știam în cotro să mergem. Mi-am amintit însă că pe tableta tocmai achiziționată am instalat și un soft de GPS. L-am pornit și în mai puțin de jumătate de oră am ajuns la Canionul României. Cam așa era priveliștea aici.

Campionatul Național de off-road - Canionul României

Campionatul Național de off-road - Canionul României

Frumos, nu? A început astfel prima zi a evenimentului. Am realizat foarte multe fotografii, cu ajutorul lui Samsung Galaxy Tab 10.1 le-am trimis pe multe din ele și pe rețelele de socializare, iar seara a început treaba adevărată. Am fost plăcut surprins când am văzut câte reacții au fost în urma trimiterii fotografiilor pe Twitter, Facebook și Google Plus. Se pare că off-road-ul prinde foarte bine în mediul online.

Astfel am început procesarea fotografiilor. Spre deosebire de ce mai încercasem până acum, laptopul Dell XPS 15Z 2ND a fost piesa de rezistență. Am procesat cele 100 de fotografii în mai puțin de trei ore, rămânându-mi timp și pentru puțină relaxare în ambele seri ale evenimentului. Organizatorilor le-au plăcut fotografiile și am început a doua zi cu mult mai mult spor, parcă eram conectat la priză. După cele două zile ale evenimentului am fost destul de epuizat, însă fericit că am reușit să livrez o serie de fotografii care mie îmi plăceau enorm de mult. Vă voi prezenta mai jos două dintre cele care mi-au plăcut mie cel ami mult!

Campionatul Național de off-road - Canionul României

Campionatul Național de off-road - Canionul României

Mie mi-a plăcut evenimentul, felicitări din inimă organizatorilor! Sper să pot participa și la ediția de anul viitor! Mulțumesc frumos și quickmobile.ro pentru oportunitatea de a alege produsele necesare mie în cadrul unor astfel de evenimente! M-au ajutat enorm de mult! Cam așa a fost la Campionatul Național de off-road, Canionul României…

Acest articol a fost o simulare de eveniment în care un photoblogger are nevoie de produsele menționate mai sus, iar articolul face parte din campania QuickMobile Blogal Initiative. Alegerea produselor nu este doar imaginară, pentru acest articol!

 

1 comment
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *