Cât de util e un harddisk extern unui fotograf?

Turul Ciclist al Ținutului Secuiesc

Înainte de a vă spune despre un harddisk extern care mi-a atras atenția, vreau să povestesc ce am pățit în urmă cu aproape un an în cadrul unui eveniment. Eram în zilele în care se desfășura Turul Ciclist al Ținutului Secuiesc. Trei zile mă trezeam dimineața devreme, plecam cu staff-ul pe traseu, realizam fotografii, iar seara mă întorceam, le trimiteam la publicații și echipe și apoi dacă mai apucam, dormeam câteva ore.

În acele trei zile am realizat câteva mii de fotografii. Problema a intervenit în momentul în care trebuia să mă întâlnesc cu o persoană din cadrul unei publicații sportive căreia trebuia să îi trimit toate fotografiile la rezoluția maximă. 13-16 megapixeli, 5000 de fotografii, cam 80 GB de spațiu. Cum să pun fotografiile pe DVD-uri sau cum să le trimit? Cel mai ușor mi-a fost folosindu-mă de un harddisk extern. Din păcate harddisk-ul pe care îl aveam se conecta doar prin portul USB.

Zilele acestea însă am văzut la Quickmobile un gadget foarteee simpatic și util în același timp. E vorba de HardDisk-ul Extern Seagate Goflex Black, un dispozitiv de stocare ce vine cu câteva facilități pe care le poți găsi utile de multe ori. Cel mai mult mi-a plăcut conectivitatea prin wireless. Mă gânesc că atunci când fotografiezi un eveniment, spre exemplu, și ai un card de memorie care poate trimite direct fotografiile prin wireless, atunci te poți folosi extrem de lejer de acest gadget. Practic, e ca și cum ai avea un card de memorie de 500 GB. Tare, nu?

Dacă tot vă povesteam de Turul Ciclist, iată câteva dintre cele mai bune fotografii ale mele de la eveniment. : -)

Turul Ciclist al Ținutului Secuiesc

Turul Ciclist al Ținutului Secuiesc

Turul Ciclist al Ținutului Secuiesc

Turul Ciclist al Ținutului Secuiesc

Turul Ciclist al Ținutului Secuiesc

2 comments
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *