Cine mai vine la fotografiat răsăritul?

Sau cine vine să fotografiem apusul? Astea erau cele două întrebări pe care le-am tot adresat prietenilor din jos pe durata săptămânii care a trecut. Plecat fiind într-o călătorie prin județul Neamț preț de câteva zile am avut plăcerea să conduc o mașină cu 9 locuri. Bine, 8 în afară de al meu. Deși la început eram oarecum reticient și aveam emoții crezând că-mi va da bătăi de cap o mașină atât de mare, după primii câțiva kilometri mi-am dat seama că m-am înșelat.

Am pornit din București 6 în mașină, însă de când am ajuns în Neam ne-am plimbat în permanență în formula completă. Câte 8 sau 9. Zici că eram un maxitaxi. Dar încăpeau oameni cât în două mașini. Și tot la fel de multe bagaje.

Iar datorită spațiului foarte mare, aproape în fiecare zi am dat strigarea cu întrebările de mai sus, grupându-ne să fotografiem momentele crepusculare. Am fotografiat vreo 3-4 apusuri și cam tot atâtea răsărituri. Ne vedeam în fața hotelului, urcam 6-7-8 în mașină și porneam. Simplu, rapid și eficient.

Despre asta este și noua campanie Do the Righ Mix Romania inițiată de Comisia Europeană. Prezentarea o veți vedea în clipul de mai jos. Scopul este crearea unui mix eficient în ceea ce privește deplasarea prin și între orașe. Sunt convins că știți imaginile acelea cu 60 de oameni, fiecare în câte o mașină, sau 60 de oameni, toți într-un autobuz. Sau pe biciclete.

Și vă zic sincer că tare fain m-am simțit acum când am călătorit cu atâția oameni în mașină. Parcă-i alta și atmosfera.

Iar pentru a arăta acest lucru campania de care vă povestesc are și o componentă competitivă. În cadrul aplicației de Facebook cu același nume – Do the Right Mix – puteți încărca fotografii cu voi folosind un mijloc de transport în comun și câștiga diverse premii prin tragere la sorți. Poate fi un rezultat frumos combinația dintre fotografie și mixul eficient în ceea ce privește deplasarea în și între orașe.

Vă invit să priviți clipul și să vă înscrieți în concurs! Do the right mix! 🙂

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *